Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλαστές φορολογικές δηλώσεις και βεβαιώσεις αποδοχών στις εφορίες

Πλαστές φορολογικές δηλώσεις και βεβαιώσεις αποδοχών στις εφορίες

Πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών και ανύπαρκτα εισοδήματα, κυρίως από ακίνητα, περιέχουν χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις, καθώς πολλοί φορολογούμενοι θέλησαν να εισπράξουν παράνομα επιστροφή φόρου ή να λάβουν -ευκολότερα- δάνεια από τις τράπεζες.

27

Mε πλαστές φορολογικές δηλώσεις και βεβαιώσεις αποδοχών έχουν κατακλυστεί οι εφορίες όλης της χώρας.

Ήδη, όπως επισημαίνει η Ημερησία, έχουν εντοπιστεί φορολογούμενοι που μαζί με τη φορολογική τους δήλωση υπέβαλαν πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών ή δήλωσαν ανύπαρκτα εισοδήματα, κυρίως από ακίνητα, με σκοπό να εισπράξουν παράνομα επιστροφή φόρου ή να λάβουν δάνεια από τις τράπεζες.

Aπό την έρευνα προέκυψε ότι οι πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών, έχουν εκδοθεί από επιχειρήσεις που δεν απασχολούν τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα ως προσωπικό, ή από επιχειρήσεις που δεν υφίστανται, ή έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, κατά τον χρόνο που φαίνεται ότι απασχολούν το συγκεκριμένο προσωπικό.

H απάτη με τις φορολογικές δηλώσεις-«μαϊμού» έχει επεκταθεί και στις τράπεζες στις οποίες οι επιτήδειοι καταθέτουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα «ψεύτικα» εισοδήματα προκειμένου να λάβουν υψηλότερα στεγαστικά ή προσωπικά δάνεια.

Σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου Οικονομικών, η έρευνα των εφοριακών θα επικεντρωθεί στις «ύποπτες» φορολογικές δηλώσεις και συγκεκριμένα σε:

* Δηλώσεις που υποβάλλονται πολύ νωρίτερα από τις καταληκτικές ημερομηνίες, όπως τον Iανουάριο, με εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ή άλλα, που οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι επιδιώκουν να εισπράξουν επιστροφή φόρου την οποία δεν δικαιούνται.

* Aνακλητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και τα εκκαθαριστικά σημειώματα έχουν κατατεθεί σε πιστωτικά ιδρύματα για δανειοδότηση. Oι φορολογούμενοι αφού λάβουν το δάνειο που επιθυμούν από την τράπεζα, προσέρχονται στην Εφορία και υποβάλλουν δήλωση με την οποία ανακαλούν τα υψηλά εισοδήματα, κυρίως από μισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα που από λάθος, όπως ισχυρίζονται, είχαν αναγράψει στις αρχικές φορολογικές δηλώσεις.

* Δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με πλαστά εισοδήματα και παρακράτηση φόρου που ποτέ δεν παρακρατήθηκε, και κατά την εκκαθάριση προκύπτει επιστροφή φόρου.

* Δηλώσεις με γεωργικά εισοδήματα που δηλώνονται από τσιγγάνους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024