Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με δέσιμο των πλοίων απειλούν να απαντήσουν στην πολιτική του ΥΕΝ οι ακτοπλόοι

Με δέσιμο των πλοίων απειλούν να απαντήσουν στην πολιτική του ΥΕΝ οι ακτοπλόοι

Το ενδεχόμενο ακινητοποίησης των πλοίων τους εξετάζουν οι ακτοπλόοι, ως μέτρο αντίδρασης στις προθέσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας. Οι κρίσιμες αποφάσεις, στην έκτακτη γενική συνέλευση των εφοπλιστών την Τετάρτη.

88

Το ενδεχόμενο ακινητοποίησης των πλοίων τους εξετάζουν οι ακτοπλόοι, ως μέτρο αντίδρασης στις προθέσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας.

Οι κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά την έκτακτη και κατεπείγουσα γενική συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο τραπέζι θα «πέσουν» τρεις προτάσεις. Η πρώτη είναι να δέσουν τα πλοία για 24 ώρες, να δώσουν ένα χρονικό διάστημα 5-10 ημερών στο ΥΕΝ ώστε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κρατήσουν ακινητοποιημένα τα πλοία στα λιμάνια. Η δεύτερη είναι να ζητήσουν επίναυλο και η τρίτη να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, θέτοντας παράλληλα και το θέμα τού επίναυλου.

Oι ακτοπλόοι διεκδικούν πλέον -εκτός από την ελεύθερη διαμόρφωση της τιμής των εισιτηρίων και την άρση των περιορισμών για τα όρια ηλικίας των καραβιών- και τη δρομολόγηση πλοίων στις γραμμές της αρεσκείας τους, όποτε αυτοί θέλουν και για όποιο χρονικό διάστημα κρίνουν ότι τους συμφέρει.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης την περασμένη Παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν σκληρές εκφράσεις για την ηγεσία του ΥΕΝ, ενώ συζητήθηκαν τα εκκρεμή θέματα της ακτοπλοΐας (απελευθέρωση, όρια ηλικία πλοίων κ.λπ.).

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εφοπλιστές, το «ΥΕΝ συνεχίζει των εμπαιγμό των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών με μοναδικό στόχο την απαξίωση της ελληνικής ακτοπλοΐας, αδιαφορώντας για τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτή θα έχει για την ανάπτυξη των ελληνικών νησιών».

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν, «οι προθέσεις του ΥΕΝ δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, καθώς η ακτοπλοΐα δεν απελευθερώνεται όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά δημιουργείται περαιτέρω κρατικός παρεμβατισμός και εξάρτηση».

Την ίδια στιγμή το υπουργείο συνεχίζει στη γραμμή εφαρμογής του νόμου 2932/01 και δημοσιοποίησε πρόσκληση σε Έλληνες και κοινοτικούς πλοιοκτήτες για τη σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης με αντικείμενο την παροχή τακτικών υπηρεσιών θαλάσσιων ενδομεταφορών για τρία έτη, σε ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024