Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι αυξήσεις στους μισθούς του 2006 ήταν οι μέγιστες δυνατές, λέει ο Γ.Αλογοσκούφης

Οι αυξήσεις στους μισθούς του 2006 ήταν οι μέγιστες δυνατές, λέει ο Γ.Αλογοσκούφης

Την πάγια θέση του ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται αλλά στηρίζει το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επανέλαβε την Τετάρτη ο Γ.Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι οι αυξήσεις στους μισθούς του 2006 (3%) ήταν οι «μέγιστες δυνατές».

27

Την πάγια θέση του ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται, αλλά παρ όλα αυτά στηρίζει το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.

Θέση της κυβέρνησης, επισήμανε, είναι να πραγματοποιείται διάλογος μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε την Τετάρτη με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε γενναιόδωρες κινήσεις.

Οι αυξήσεις που δόθηκαν στους εργαζόμενους του Δημοσίου ήταν οι μέγιστες δυνατές που μπορούσαν να δοθούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, είπε στους συνδικαλιστές. Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να είναι συμβατή με τον προϋπολογισμό και τη σταθερή πολιτική μείωσης του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ, τόνισε.

Οι αυξήσεις που δόθηκαν για φέτος στο Δημόσιο είναι 3% (επί του βασικού μισθού χωρίς τα επιδόματα). Ουσιαστικά, κυμαίνονται στο 2,1% με 2,4%.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ecofin (που ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2005-2008), ο υπουργός ανέφερε ότι οι αξιολογήσεις αυτές δικαιώνουν τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής και αποδεικνύουν ότι το Πρόγραμμα είναι αξιόπιστο.

Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα έχει περιοριστεί στο 1,7% του ΑΕΠ το 2008, ενώ το 2007 θα έχει μειωθεί στο 2,3% έναντι 2,6% το 2006 και 4,3% φέτος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν λόγω επιφυλάξεων της Eurostat το έλλειμμα θα αναθεωρηθεί εκ νέου σε υψηλότερα επίπεδα, είπε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τη Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ σε ό,τι αφορά την μεθοδολογία καταμέτρησης στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ.

Για την ανεργία, είπε ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2005 υποχώρησε στο 9,7% και ότι στο σύνολο του 2005 διαμορφώθηκε κάτω από το 10%.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομία, είπε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις παραγόντων του δημοσίου βίου, ωστόσο σημείωσε ότι «οι ανοίκειοι και ανεύθυνοι χαρακτηρισμοί δεν αντιπροσωπεύουν την κυβέρνηση, αλλά εκείνους που τους εκτοξεύουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024