Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε απεργιακή τροχιά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για μισθούς και συλλογικές συμβάσεις

Σε απεργιακή τροχιά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για μισθούς και συλλογικές συμβάσεις

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοινώνουν σήμερα Τρίτη κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, για ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς και την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ η OΤOΕ παραμένει σε θέση μάχης.

27

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοινώνουν σήμερα Τρίτη κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, για ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς και την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ η OΤOΕ παραμένει σε θέση μάχης.

H προσπάθεια ανατροπής των συμβάσεων και υποβάθμισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων αρχίζει να δημιουργεί μέτωπο αντιδράσεων, κάτι που διαφαίνεται και δστη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία θα αποφασίσει 24ωρη γενική απεργία, πιθανότατα για τις 15 Μαρτίου.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η ΑΔΕΔΥ, γεγονός που σηματοδοτεί η κοινή συνέντευξη την οποία θα δώσουν οι δύο οργανώσεις προκειμένου να ανακοινώσουν το απεργιακό πρόγραμμα των επόμενων μηνών.

Με διαμορφωμένη την εικόνα της σύγκρουσης, η κυβέρνηση δείχνει να περιορίζεται σε ευχολόγια και προτροπές, οι οποίες δεν πείθουν ούτε καν τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές, καθώς η ΔΑΚΕ πρωτοστατεί ζητώντας επί της ουσίας κυβερνητική παρέμβαση και αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων:

«Oδεύουμε προς κοινωνική αναταραχή. Εξαντλούμε την τελευταία ευκαιρία διατήρησης της εργασιακής ειρήνης. Η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ώστε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα γύρω από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις».

Η ΔΑΚΕ με αναλυτική τετρασέλιδη ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι κανένας δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός μπροστά «στις αλλαγές που ανατρέπουν το μίνιμουμ της κοινωνικής προστασίας». Η Πολιτεία και οι εργοδότες θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους συνεννόησης με τους εργαζομένους, μακριά από κραυγές, σκοπιμότητες και αλαζονικές συμπεριφορές, ώστε να μη χαθεί η τελευταία ευκαιρία διάσωσης της εργασιακής ειρήνης, επισημαίνει.

Η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ επιτίθεται στους εργοδότες, οι οποίοι, «αφού ικανοποίησαν τα αιτήματά τους το προηγούμενο διάστημα, αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους διαθέσεις, που δεν είναι άλλες από τον περιορισμό της Εθνικής Γενικής Σύμβασης (προτάσεις ΣΕΒ) ή την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων (άρνηση των επτά τραπεζιτών) και την αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές συμβάσεις με απώτερο στόχο τις ατομικές συμβάσεις».

«Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει γενικευμένο χάος στις σχέσεις απασχόλησης και ανατροπή του κοινωνικού στάτους» σημειώνει η ΔΑΚΕ και υπογραμμίζει ότι θέματα όπως το ωράριο εργασίας, οι ελάχιστες αποδοχές, οι συνθήκες εργασίας, η ασφάλιση, τα μίνιμουμ δηλαδή μιας κοινωνικής προστασίας στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μην αντιμετωπίζονται συνολικά και ενιαία, τουλάχιστον ανά κλάδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024