Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία με την Microsoft για αγορά λογισμικού υπογράφει η κυβέρνηση

Συμφωνία με την Microsoft για αγορά λογισμικού υπογράφει η κυβέρνηση

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Microsoft αναμένεται να υπογράψει την Τρίτη στη Λισαβόνα ο Γ.Αλογοσκούφης. Η συμφωνία προβλέπει την αγορά λογισμικού σε τιμές χαμηλότερες από την χονδρική για την επόμενη τριετία.

27

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Microsoft αναμένεται να υπογράψει την Τρίτη στη Λισαβόνα ο υπουργός Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.

Η συμφωνία θα επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να αγοράζει λογισμικό από τον αμερικανικό κολοσσό σε μειωμένες τιμές (χαμηλότερες από τα πακέτα χονδρικής) τα επόμενα τρία χρόνια.

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Κυβερνητικών Ηγετών της Microsoft που γίνεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα και στην οποία συμμετέχουν εκτός του κ. Αλογοσκούφη ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας και ο ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας, καθηγητής, Β.Ασημακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, τα κύρια σημεία της συμφωνίας προβλέπουν ότι θα ιδρυθεί Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ελληνικές εταιρείες λογισμικού, ενώ οι τομείς δράσης του θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων, η επιτάχυνση συνεργασιών και η προώθηση της καινοτομίας.

Επίσης, θα εξασφαλιστούν προνομιακοί οικονομικοί όροι για το ελληνικό Δημόσιο, η απόκτηση όλων των νέων εκδόσεων λογισμικού της Microsoft (με ορίζοντα τριετίας), η εκπαίδευση στη χρήση νέων τεχνολογιών για τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα που εντάσσονται στη συμφωνία, καθώς και το δικαίωμα χρήσης του λογισμικού αυτού και από το σπίτι τους.

Παράλληλα, θα δίδονται υποτροφίες σε διδακτορικούς φοιτητές, θα παρέχεται δωρεάν το λογισμικό της Microsoft σε ακαδημαϊκά ιδρύματα για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, ενώ προβλέπεται και η ενίσχυση ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων(άνεργοι, ηλικιωμένοι κ.λπ.) μέσα από την ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων υπολογιστών στο πλαίσιο του προγράμματος Απεριόριστες Δυνατότητες, το οποίο παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης και βελτίωσης της απασχολησιμότητας.

Πηγαίος Κώδικας

Oι ευρωπαϊκές αρχές απαιτούν από τη Microsoft τα στοιχεία του πηγαίου κώδικα των Windows, ώστε οι ανταγωνίστριες εταιρείες να είναι σε θέση να δημιουργούν προγράμματα που θα «συνεργάζονται» αρμονικά με αυτή την πλατφόρμα λογισμικού.

Η Microsoft, ύστερα από επανειλημμένες εκκλήσεις και απαιτήσεις από την EE, παρέδωσε και νέα αυτή τη φορά στοιχεία. Το κατά πόσο είναι ευχαριστημένη η Κομισιόν αυτή τη φορά δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά πηγές αναφέρουν ότι μάλλον ο τρόπος παρουσίασης των στοιχείων είναι «ασαφής» και ότι χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024