Και επίσημα ο «γάμος»

Επιβεβαιώθηκε η επένδυση ενός δισ. δολαρίων από την Google στην AOL

Επιβεβαιώθηκε η επένδυση ενός δισ. δολαρίων από την Google στην AOL
H συνολική αξία της AOL εκτιμήθηκε από τη Google στα 20 δισ. δολάρια   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Σαν Φρανσίσκο
Η Time Warner επιβεβαίωσε ότι θα πουλήσει το 5% της θυγατρικής της America Online στην Google Inc., σε μια συμφωνία που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των δύο γιγάντων του Διαδικτύου και εμποδίζει τις προσπάθειες της Microsoft να αυξήσει το μερίδιό της στην επικερδή διαφημιστική αγορά.

Η επισφράγιση της συμφωνία θεωρείτο μια τυπική διαδικασία από την περασμένη Παρασκευή, όταν η Time Warner τερμάτισε απότομα μήνες διαπραγματεύσεων με τη Microsoft, η οποία ήλπιζε να αντικαταστήσει το Google ως κύριος διαφημιστικός συνεργάτης της AOL.

Η America Online χρησιμοποιεί στους δικτυακούς της τόπους τη μηχανή αναζήτησης του Google και δημοσιεύει διαφημιστικές καταχωρίσεις κειμένου, σχετικές με τα αποτελέσματα της αναζήτησης, οι οποίες αντλούνται από μια κεντρική δεξαμενή του Google. Η AOL είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος πελάτης της Google, καθώς αντιστοιχεί στο 10% των εσόδων της.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, συνολικά 12 δισ. δολάρια αναμένεται να έχουν επενδυθεί σε διαδικτυακές διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2005, ποσό αυξημένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, εκτιμά ο σύνδεσμος Interactive Advertising Bureau. Έως το 2010 τα έξοδα σε διαφημίσεις εκτιμάται ότι θα εκτοξευτούν στα 55 δισ. δολάρια ανά έτος, με τη Google και τη Υahoo! να είναι οι κυριότεροι «παίκτες» στο χώρο.

Το μόνο νέο που ανακοινώθηκε την Τετάρτη είναι ότι η AOL θα διασυνδέσει το πρόγραμμα της για στιγμιαία ανταλλαγή μηνυμάτων, ICQ, με το αντίστοιχο σύστημα Google Talk, που παρουσιάστηκε πριν από τέσσερις μήνες. Αντίστοιχη συμφωνία έχει υπογραφεί ανάμεσα στις Microsoft και Yahoo!.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη