Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώθηκε η επένδυση ενός δισ. δολαρίων από την Google στην AOL

Επιβεβαιώθηκε η επένδυση ενός δισ. δολαρίων από την Google στην AOL

Η Time Warner επιβεβαίωσε ότι θα πουλήσει το 5% της θυγατρικής της America Online στην Google Inc., σε μια συμφωνία που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των δύο γιγάντων και εμποδίζει τις προσπάθειες της Microsoft να αυξήσει το μερίδιό της στη διαφημιστική αγορά.

36

Η Time Warner επιβεβαίωσε ότι θα πουλήσει το 5% της θυγατρικής της America Online στην Google Inc., σε μια συμφωνία που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των δύο γιγάντων του Διαδικτύου και εμποδίζει τις προσπάθειες της Microsoft να αυξήσει το μερίδιό της στην επικερδή διαφημιστική αγορά.

Η επισφράγιση της συμφωνία θεωρείτο μια τυπική διαδικασία από την περασμένη Παρασκευή, όταν η Time Warner τερμάτισε απότομα μήνες διαπραγματεύσεων με τη Microsoft, η οποία ήλπιζε να αντικαταστήσει το Google ως κύριος διαφημιστικός συνεργάτης της AOL.

Η America Online χρησιμοποιεί στους δικτυακούς της τόπους τη μηχανή αναζήτησης του Google και δημοσιεύει διαφημιστικές καταχωρίσεις κειμένου, σχετικές με τα αποτελέσματα της αναζήτησης, οι οποίες αντλούνται από μια κεντρική δεξαμενή του Google. Η AOL είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος πελάτης της Google, καθώς αντιστοιχεί στο 10% των εσόδων της.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, συνολικά 12 δισ. δολάρια αναμένεται να έχουν επενδυθεί σε διαδικτυακές διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2005, ποσό αυξημένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, εκτιμά ο σύνδεσμος Interactive Advertising Bureau. Έως το 2010 τα έξοδα σε διαφημίσεις εκτιμάται ότι θα εκτοξευτούν στα 55 δισ. δολάρια ανά έτος, με τη Google και τη Υahoo! να είναι οι κυριότεροι «παίκτες» στο χώρο.

Το μόνο νέο που ανακοινώθηκε την Τετάρτη είναι ότι η AOL θα διασυνδέσει το πρόγραμμα της για στιγμιαία ανταλλαγή μηνυμάτων, ICQ, με το αντίστοιχο σύστημα Google Talk, που παρουσιάστηκε πριν από τέσσερις μήνες. Αντίστοιχη συμφωνία έχει υπογραφεί ανάμεσα στις Microsoft και Yahoo!.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024