Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ενοχή και των επτά κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΔΕΚΑ προτείνει ο εισαγγελέας

Την ενοχή και των επτά κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΔΕΚΑ προτείνει ο εισαγγελέας

Την ενοχή και των επτά κατηγορουμένων πρώην μελών της διοίκησης της ΔΕΚΑ για την κατηγορία της απιστίας πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο ίδιος πρότεινε και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου.

30

Την ενοχή και των επτά κατηγορουμένων πρώην μελών της διοίκησης της ΔΕΚΑ για την κατηγορία της απιστίας πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βασίλης Πλιώτας. Ο ίδιος πρότεινε επίσης την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου.

Ο κ. Πλιώτας είπε στους δικαστές ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι από τις πράξεις τους θα ζημιωθεί το Δημόσιο και επιπλέον ότι δεν επιτελούσαν το σκοπό, για τον οποίο είχε συσταθεί η εταιρία, που ήταν η μείωση του δημόσιου χρέους.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα από τα δεδομένα αυτά προκύπτει «ενδεχόμενος δόλος» στις πράξεις των κατηγοριών.

Ωστόσο, ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων για μια πράξη απιστίας, που αφορά σε αγορά μετοχών της Εμπορικής, καθώς – κατά την άποψή του- δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η ΔΕΚΑ έκανε παρέμβαση στο Χρηματιστήριο, χωρίς να έχει την κατάλληλη υποδομή και σύνθεση και χωρίς καν να έχει προσλάβει ειδικούς με χρηματιστηριακές γνώσεις.

Ο κ. Πλιώτας τόνισε πως η διάθεση παρέμβασης προκύπτει από το γεγονός ότι η ΔΕΚΑ έκανε συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, επιλέγοντας κάθε φορά το τελευταίο μισάωρο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ.

Επιπλέον, όσο πλησίαζε η ημερομηνία των εκλογών του 2000 -όπως είπε ο εισαγγελέας- διέθετε μεγαλύτερα ποσά για αγορές με σκοπό τη στήριξη του Δείκτη.

Τέλος, ο κ. Πλιώτας αντέκρουσε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων περί προστασίας απο κερδοσκοπικά παιχνίδια, λέγοντας ότι οι κερδοσκόποι μπορούσαν να προβλέψουν τις κινήσεις της ΔΕΚΑ και να πράξουν ανάλογα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024