Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με καταθέσεις υπέρ του πρώην ΔΣ συνεχίστηκε η δίκη της ΔΕΚΑ

Με καταθέσεις υπέρ του πρώην ΔΣ συνεχίστηκε η δίκη της ΔΕΚΑ

Στην επικείμενη -τότε- ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και τις προσπάθειες βελτίωσης της οικονομίας απέδωσαν οι μάρτυρες που εμφανίστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη Δευτέρα, τη δραστηριότητα της ΔΕΚΑ στο Χρηματιστήριο πριν τις εκλογές του 2000.

71

Στην επικείμενη -τότε- ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και τις προσπάθειες για συνολική βελτίωση της εικόνας της οικονομίας της χώρας μας απέδωσαν οι μάρτυρες που εμφανίστηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τη Δευτέρα, τη δραστηριότητα της ΔΕΚΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών την προεκλογική περίοδο του 2000.

Όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν τόνισαν στο δικαστήριο ότι η κινητικότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών στο Χρηματιστήριο δεν αποτελούσε κάτι μεμπτό ή παράνομο.

Η ελεγκτής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αννα Βήχου κατέθεσε ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν την επίμαχη περίοδο, σε καθημερινή βάση, δεν προέκυψε καμία χρηματιστηριακή παράβαση εκ μέρους της ΔΕΚΑ είτε σε επίπεδο προσυνεννοήσεων είτε σε διασπορά πωλητών.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ, Βασ.Ράπανος, κατέθεσε ότι οι αγορές μετοχών του οργανισμού από την ΔΕΚΑ αποσκοπούσαν στο να κρατηθεί σταθερή η τιμή των μετοχών του ΟΤΕ, ώστε να προχωρήσει ομαλά και υγειώς η ιδιωτικοποίησή του.

Στο δικαστήριο κατέθεσε επίσης και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Χρηματιστηριακής, Εμμ.Τσαρμουγκέλης, ο οποίος ανέφερε ότι οι εντολές που είχαν λάβει από τη ΔΕΚΑ ήταν να προβαίνουν για λογαριασμό της σε αγορές μετοχών, όταν σημειωνόταν μεγάλη κίνηση πωλήσεων. Ο μάρτυρας είπε επίσης ότι η δραστηριότητα της ΔΕΚΑ ατόνισε μετά τις εκλογές του Απριλίου του 2000.

Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024