Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόρριψη των ενστάσεων στη δίκη της ΔΕΚΑ ζητεί ο εισαγγελέας

Απόρριψη των ενστάσεων στη δίκη της ΔΕΚΑ ζητεί ο εισαγγελέας

Την απόρριψη όλων των ενστάσεων ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζεται η υπόθεση της ΔΕΚΑ, ο εισαγγελέας έδρας Βασίλης Πλιώτας, παραθέτοντας νομολογία του Αρείου Πάγου.

27

Την απόρριψη όλων των ενστάσεων ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζεται η υπόθεση της ΔΕΚΑ, ο εισαγγελέας έδρας Βασίλης Πλιώτας.

Ο εισαγγελέας αντέκρουσε τις αιτιάσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, πρώην στελεχών της ΔΕΚΑ, παραθέτοντας νομολογία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Πλιώτας υποστήριξε, ως προς την ένσταση για την ανεπίτρεπτη μεταβολή της κατηγορίας που αφορά στο ποσό της ζημίας, ότι αυτό δεν επιφέρει ακυρότητα της πράξης και ότι το δικαστήριο μπορεί με τα στοιχεία που θα εκτιμήσει να προσδιορίσει αλλιώς το ποσό της ζημιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, η ένσταση για την εξάλειψη του αξιοποίνου, που υποστήριξε η υπεράσπιση επικαλούμενη τη μη άσκηση ποινικής δίωξης απο τη Βουλή κατά του υπουργού, από τη στιγμή που δεν ασκήθηκε απο τη Βουλή δίωξη συνάγεται, όπως ανέφερε, ότι δεν εκλείπει η αρμοδιότητα του ποινικού δικαστηρίου για τους συμμέτοχους.

Ο εισαγγελέας είπε επίσης, ως προς το θέμα της αναρμοδιότητας του δικαστηρίου να κρίνει πράξη του υπουργού προκειμένου να καταδικάσει ή να αθωώσει τους κατηγορούμενους, ότι το παρόν δικαστήριο θα διερευνήσει αν τελέστηκε άδικη πράξη απο υπουργό αλλά όχι εάν αυτή έχει ή όχι καταλογιστεί.

Τέλος, σχετικά με τη πενταετή παραγραφή που υποστήριξε η υπεράσπιση ότι έχει υποπέσει το αδίκημα λόγω της εφαρμογής του προγενέστερου νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Πλιώτας υποστήριξε ότι η παραγραφή ισχύει μόνο για τον υπουργό και όχι για τους συμμέτοχους.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του το πρωί της Δευτέρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024