Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης ΔΕΚΑ

Ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης ΔΕΚΑ

Ξεκινά την Δευτέρα η δίκη των πρώην μελών της διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών για την υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών τους πριν τις εκλογές του 2000, που σύμφωνα με την κατηγορία ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 717 εκατ. ευρώ.

88

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ξεκινά την Δευτέρα η δίκη των πρώην μελών της Διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών για την υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών τους πριν τις εκλογές του 2000, που σύμφωνα με την κατηγορία ζημίωσαν το Δημόσιο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι οι Ι. Κουσουλάκος πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΑ, Γ. Νώτης, Α. Σάγος, Γ. Καλλίας, Π. Μαρκόπουλος και Μ. Παπαδονικολάκη πρώην μέλη του ΔΣ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και άμεσης συνέργιας στην απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημόσιου χρήματος.

Η κατηγορία αφορά στους χειρισμούς της ΔΕΚΑ στη Σοφοκλέους λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από 21.3.2000 ως 9.4.2000, από τους οποίους, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βάσει του οποίου παραπέμπεται η υπόθεση στο ακροατήριο, το Δημόσιο ζημιώθηκε με 717 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση είχε φτάσει στην Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά, τον Ιούλιο του 2000, του πρώην προέδρου του Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος είναι και βασικός μάρτυρας στην δίκη.

Τρεις ημέρες μετά την έναρξη της δίκης για τη ΔΕΚΑ, δηλαδή την προσεχή Πέμπτη 20 Oκτωβρίου 2005, άλλη μια δίκη περί των χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων θα απασχολήσει ελληνικό δικαστήριο.

Σε αυτή την υπόθεση καλείται να λογοδοτήσει για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ.Θωμαδάκης, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος ύστερα από μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του επενδυτές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπηκε για το πρωί της Τρίτης. Το δικαστήριο διέκοψε λόγω ωραρίου και θα επανέλθει την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να εκφωνηθεί η υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024