Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρηνική ενέργεια και υδρογόνο στο σχέδιο Μπους για την ενεργειακή αυτάρκεια

Πυρηνική ενέργεια και υδρογόνο στο σχέδιο Μπους για την ενεργειακή αυτάρκεια

Το σχέδιό του για μείωση της εξάρτησης των Ηνωμένων Πολιτειών από το πετρέλαιο αποκάλυψε ο Τζορτζ Μπους μιλώντας ενώπιον ένωσης επιχειρηματιών. Βασικές συνιστώσες του σχεδίου το υδρογόνο και περισσότεροι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

28

Το σχέδιό του για μείωση της εξάρτησης των Ηνωμένων Πολιτειών από το πετρέλαιο αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους μιλώντας ενώπιον ένωσης επιχειρηματιών. Βασικές συνιστώσες του σχεδίου το υδρογόνο και περισσότεροι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως δήλωσε ενώπιον των μελών της Αμερικανικής Ενώσεως Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, τα επόμενα δέκα χρόνια θα διατεθούν περισσότερα από 2,5 δισ. δολάρια προκειμένου να στραφούν οι πολίτες στην αγορά στην αγορά οχημάτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως ένα «ασφαλέστερο μέλλον στον τομέα της ενέργειας στις ΗΠΑ θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερη πυρηνική ενέργεια» και υπενθύμισε πως η κυβέρνησή του έχει εκπονήσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο ύψους 1,1 δισ. δολαρίων έως το 2010 για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.

«Η πυρηνική ενέργεια καλύπτει περίπου το 20% των αναγκών σε ηλεκτρικό στις ΗΠΑ χωρίς ατμοσφαιρική μόλυνση, ούτε εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου», είπε ο Μπους, αναφέροντας το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία καλύπτει τα τρία τέταρτα των ενεργειακών της αναγκών με την πυρηνική ενέργεια, και ζήτησε να ακολουθήσουν κι οι ΗΠΑ το παράδειγμά της.

Παράλληλα, ο Μπους τόνισε πως «ένα ασφαλές μέλλον για την ενέργεια στις ΗΠΑ περνά επίσης κι από την ανάπτυξη των αμερικανικών διυλιστηρίων πετρελαίου». Ο πρόεδρος υπενθύμισε πως από το 1976 κανένα νέο διυλιστήριο δεν έχει κατασκευασθεί στις ΗΠΑ, «την ώρα που αυξάνεται η εσωτερική ζήτηση σε βενζίνη, γεγονός που σημαίνει πως εξαρτώμεθα όλο και περισσότερο από τις εισαγωγές».

«Για να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει απλοποιήσει τους κανονισμούς και τους νόμους», δήλωσε ο Μπους, τονίζοντας πως είναι εις γνώσιν των ανησυχιών για τις τιμές των καυσίμων και πρόσθεσε πως έχει καλέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει το σχέδιό του, ώστε να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024