Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με ανατιμήσεις «απαντούν» τα σούπερ μάρκετ στην πρόταση διεύρυνσης των ωρών λειτουργίας

Με ανατιμήσεις «απαντούν» τα σούπερ μάρκετ στην πρόταση διεύρυνσης των ωρών λειτουργίας

Για αυξήσεις τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά προειδοποιούν οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ στην περίπτωση που εφαρμοστεί η πρόταση του υπ.Ανάπτυξης για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ «βλέπει» συρρίκνωση της εμπορικής δραστηριότητας.

88

Για αυξήσεις τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά προειδοποιούν οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ στην περίπτωση που εφαρμοστεί η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ «βλέπει» συρρίκνωση της εμπορικής δραστηριότητας στο ένα τρίτο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, των εμποροϋπαλλήλων και του ΣΕΣΜΕ επεσήμαναν πως θα επιδεινωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους εάν υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι η απελευθέρωση του ωραρίου σημαίνει πως θα κλείσουν αρκετές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και αυτό κατά συνέπεια θα οδηγήσει και σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Το προτεινόμενο ωράριο από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης δεν υποστηρίζεται από το εμπόριο εκτός από τις πολυεθνικές και η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα οδηγήσει σε επιδείνωση της θέσης των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται, είναι η δημιουργία ισχυρού μετώπου αντίδρασης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΣΕΣΜΕ Μανόλη Αποστόλου, η διεύρυνση των ωραρίου ισοδυναμεί όχι με αύξηση της απασχόλησης αλλά με αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και ως εκ τούτου των τελικών τιμών των προϊόντων.

«Ο μόνος τρόπος να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας είναι να διατηρηθεί το ισχύον ωράριο στην αγορά και να αφαιρεθούν οι εξουσίες από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να ρυθμίζουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά περίπτωση και αυθαίρετα», τόνιζε ο κ.Αποστόλου, επισημαίνοντας πως ο ΣΕΣΜΕ τάσσεται υπέρ της πρότασης της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος προειδοποίησε την κυβέρνηση για δραματική συρρίκνωση της εμπορικής δραστηριότητας στην περίπτωση που ισχύσει νέο διευρυμένο ωράριο καταστημάτων και υποστήριξε πως «αν πρόκειται για διαρθρωτική αλλαγή, τότε η κυβέρνηση θα έπρεπε να την είχε θέσει προεκλογικά».

Για προσπάθεια πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου από την κυβέρνηση έκανε λόγο το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο, αφού πριμοδοτεί ορισμένες πολυεθνικές επιχειρήσεις και όχι το σύνολο του εμπορίου.

Η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων Μεταξία Στεκουλέα ανέφερε ότι υπάρχει κορεσμός στο εμπόριο την τελευταία τριετία και η διεύρυνση που επιδιώκεται, θα οδηγήσει σε περαιτέρω ελαστικές εργασικές σχέσεις.

Οι εκπρόσωποι της αγοράς προειδοποίησαν την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης για κλιμάκωση των αντιδράσεων σε ότι αφορά το ωράριο και ανέφεραν πως θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 17 Μαρτίου, κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024