Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου στο στόχαστρο του νέου ΣΔΟΕ

Μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου στο στόχαστρο του νέου ΣΔΟΕ

Στο «μικροσκόπιο» της νέας ελεγκτικής υπηρεσίας, που θα αντικαταστήσει το ΣΔΟΕ, θα μπουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με υψηλές δαπάνες, καθώς και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Προβλέπεται και πριμ έως 100.000 ευρώ για τους υπαλλήλους.

53

Στο «μικροσκόπιο» της νέας ελεγκτικής υπηρεσίας, που θα αντικαταστήσει το ΣΔΟΕ, θα μπουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με υψηλές δαπάνες, καθώς και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, ακόμη και υποθέσεις που αναδεικνύονται από τα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, στη νέα υπηρεσία θα τηρείται βιβλίο καταγγελιών στο οποίο θα καταγράφονται όλες οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή που θα κάνουν οι φορολογούμενοι. Παράλληλα, οι υπάλληλοι που θα ανακαλύπτουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής θα εισπράττουν πριν που θα φθάνει έως και τις 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο ρόλο του νέου Σώματος, θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική, δηλαδή θα διενεργεί προληπτικούς αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η επιτροπή που έχει συσταθεί για την ανασυγκρότηση του ΣΔΟΕ έχει υποβάλει τις προτάσεις της στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τη μορφή, τη διάρθρωση, τις αρμοδιότητες και τη νέα στελέχωση του ελεγκτικού οργάνου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, η επιτροπή εισηγείται η νέα υπηρεσία να έχει λιγότερο αστυνομικό χαρακτήρα, ενώ προτείνεται η δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Η υπηρεσία αυτή θα έχει αρμοδιότητα των έλεγχο των ελεγκτών και τον περιορισμό των κρουσμάτων διαφθοράς.

Η επιτροπή προτείνει η στελέχωση του νέου ΣΔΟΕ να γίνεται σε σημαντικό βαθμό από νεοπροσληφθέντες εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα εντάσσονται πλήρως στην νέα υπηρεσία μετά από τρίμηνη έως εξάμηνη εκπαίδευση. Ο χρόνος υπηρεσίας για τους ελεγκτές υπαλλήλους του νέου ΣΔΟΕ δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024