Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νίκος Γκαργκάνας ορίζεται νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο Νίκος Γκαργκάνας ορίζεται νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος προτείνει τον υποδιοικητή Νίκο Γκαργκάνα ως νέο διοικητή, στη θέση του απερχομένου Λουκά Παπαδήμου που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας.

37

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος προτείνει τον υποδιοικητή Νίκο Γκαργκάνα ως νέο διοικητή, στη θέση του απερχομένου Λουκά Παπαδήμου που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

O κ. Παπαδήμος αφού υπέβαλε προς το Γενικό Συμβούλιο την παραίτηση του, με ισχύ από την 1η Ιουνίου, εισηγήθηκε προς το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα, με το άρθρο 29 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, το διορισμό του κ. Γκαργκάνα ως διοικητή και του Νικόλαου Παλαιοκρασσά ως υποδιοικητή. Το Γενικό Συμβούλιο απεδέχθη ομοφώνως την εισήγηση του κ. Παπαδήμου, με την οποία, όπως είχε πει ο ίδιος νωρίτερα, συμφωνεί και η κυβέρνηση.

Η θητεία του κ. Γκαργκάνα στην Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια. Παράλληλα, με τη θέση του υποδιοικητή κατείχε τη θέση του προέδρου του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων. Επίσης είναι αναπληρωτής Διοικητής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα και από το 1999 μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η εκλογή του στο τιμόνι της ΤτΕ σηματοδοτεί τη συνέχεια στην πολιτική που ακολουθεί το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας από τον Οκτώβριο του 1994 όταν ανέλαβε καθήκοντα διοικητή ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Μετά την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου ο κ. Γκαργκάνας δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η σημερινή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό μου ως Διοικητή της Τράπεζας, ύστερα από συνεννόηση με την Κυβέρνηση. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί της Τράπεζας της Ελλάδος στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος και να συνεχισθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο η μακρά παράδοση του Ιδρύματος».

Την εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου θα ακολουθήσει η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και στη συνέχεια ο διορισμός θα γίνει με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024