Υπόθεση Θεσσαλική

Προσωρινά ελεύθερος ο πρόεδρος της εταιρείας, Φραγκίσκος Ραγκούσης

Προσωρινά ελεύθερος ο πρόεδρος της εταιρείας, Φραγκίσκος Ραγκούσης
Χαμογελά ο Φραγκίσκος Ραγκούσης μετά την ευνοϊκή απόφαση της τακτικής ανακρίτριας  
in.gr audio player
Αθήνα
Προσωρινά ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Τρίτη, μετά την απολογία του στη 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, ο πρόεδρος της εταιρείας Θεσσαλική, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δικηγόρος Φρ.Ραγκούσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανάκριση, ήταν πρόεδρος της Θεσσαλικής για 11 περίπου μήνες την περίοδο 1997 -1998 και, καθώς δεν εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, Ιωάννη Καραΐσκου.

Σημειώνεται ότι χθες απολογήθηκε στην ανακρίτρια για την ίδια υπόθεση και ο διευθυντής της Θεσσαλικής, Σταύρος Παπασταύρος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και ήδη κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, κατά το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που έχει ήδη διαβιβαστεί στην ανακρίτρια, παραποιούσαν στοιχεία της εταιρείας (ισολογισμούς κ.λπ.) και την παρουσίαζαν ως κερδοφόρα, ενώ στην πραγματικότητα είχε ζημίες και δεν «μπορούσε» να εξηγήσει πώς αυξήθηκε το μετοχικό της κεφάλαιο από 1,2 σε 2 δισ. δραχμές.

Αύριο, Τετάρτη, θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σταύρος Θωμαδάκης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής (Γιώργος Φλώρος, Αλέξανδρος Βουσβούνης, Δημήτρης Μόσχος, Βασιλική Κάμπελ και Δημήτρης Χατζηγεωργιάδης) θα απολογηθούν στις 16 Μαρτίου.

Όλοι οι παραπάνω κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν είχαν λάβει, όπως όφειλαν, τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα, ώστε να προλάβουν τις παράνομες πράξεις της Θεσσαλικής.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη