Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα σενάρια για αναβολή των αντικειμενικών αξιών

Νέα σενάρια για αναβολή των αντικειμενικών αξιών

Προ των πυλών βρίσκεται άλλη μια αναβολή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Με τις προτάσεις των εκτιμητών να βρίσκονται στα χέρια της δευτεροβάθμιας επιτροπής, το αρχικό σενάριο να είναι έτοιμες οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το τέλος του μήνα - ουσιαστικά μέχρι αύριο, Παρασκευή - δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβεβαιωθεί.

Προ των πυλών βρίσκεται άλλη μια αναβολή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Με τις προτάσεις των εκτιμητών να βρίσκονται στα χέρια της δευτεροβάθμιας επιτροπής, το αρχικό σενάριο να είναι έτοιμες οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το τέλος του μήνα – ουσιαστικά μέχρι αύριο, Παρασκευή – δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβεβαιωθεί.

Το οικονομικό επιτελεί της κυβέρνησης επεξεργάζεται το σενάριο αναβολής της ανακοίνωσης των νέων αντικειμενικών για τον Μάιο ή ακόμη και τον Ιούνιο, ώστε η ενεργοποίησή τους να συνδυαστεί με την ψήφιση από τη Βουλή των νέων συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων.

Μπορεί οι δανειστές να αντιμετωπίζουν τις νέες αξίες ως προαπαιτούμενο, πλην όμως αυτό για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ με τις νέες αξίες. Οι προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εκτιμητές είναι σε αρκετές περιοχές «αντιφατικές» κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να διορθωθούν οι μεγάλες αποκλείσεις στις δύο διαφορετικές εισηγήσεις.

Άλλωστε και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει παραδεχθεί ότι οι εισηγήσεις των εκτιμητών φέρνουν αυξήσεις αντικειμενικών αξιών στο 60% των περιοχών της χώρας (περίπου 6.000 τιμές ζώνης σε σύνολο 10.000).

Ο υπολογισμός του νέου ΕΝΦΙΑ προϋποθέτει τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών αλλά και τον καθορισμό των νέων συντελεστών κάτι που ούτως ή άλλως προγραμματίζεται να γίνει τον Αύγουστο.

Όσον αφορά τις μεταβιβάσεις (αγοραπωλησίες, δωρεές, γονικές παροχές), αυτές θα υπολογίζονται με βάση τις νέες αξίες από την ημέρα της ενεργοποίησής τους και όχι νωρίτερα

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024