Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι σταθμοί μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να θεσμοθετηθούν τα 88 προαπαιτούμενα εντός του Μαΐου προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να θεσμοθετηθούν τα 88 προαπαιτούμενα εντός του Μαΐου προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Τα φώτα της… δημοσιότητας στρέφονται στις επαφές που θα λάβουν χώρα 20-22 Απριλίου στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου. Στις συζητήσεις που θα γίνουν εκείνο το διάστημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου θα αποκρυσταλλωθούν οι αποφάσεις για πολλά εκκρεμή ζητήματα, μεταξύ των οποίων και για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στη βάση της γαλλικής πρότασης.

Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί εν όψει των δύσκολων συζητήσεων με τους δανειστές για το δημοσιονομικό ελπίζει να πάρει στα χέρια του, το οικονομικό επιτελείο στις 23 Απριλίου, ημερομηνία ανακοίνωσης των δημοσιονομικών επιδόσεων της χώρας για το 2017 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τη Eurostat.

Λίγες ημερες μετά και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup της Σόφιας. Εκεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα παρουσιάσει το νέο πολυετές αναπτυξιακό σχέδιο για την εποχή μετά το πρόγραμμα.

Το αναπτυξιακό σχέδιο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχους για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, των αποκρατικοποιήσεων και των δημοσιονομικών επιδιώξεων, αλλά και δέσμη προγραμματισμένων μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα.

Από τις αρχές Μαΐου, οπότε και θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, μέχρι και το Eurogroup της 21ης Ιουνίου η κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους δανειστές της όχι μόνο για το κλείσιμο των 88 προαπαιτούμενων που υπολείπονται προκειμένου να ολοκληρωθεί το τρίτο μνημόνιο, αλλά και για τα μέτωπα που παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Στις διαπραγματεύσεις του Μαΐου θα τεθεί το κρίσιμο θέμα του δημοσιονομικού για το 2018 και για το 2019 και τότε θα κριθεί αν θα ζητηθεί κυρίως από το ΔΝΤ να υπάρξει πρόωρη μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές Ιανουαριου του 2019.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024