Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε αύξηση των επιτοκίων προχώρησε η Fed

Σε αύξηση των επιτοκίων προχώρησε η Fed

Σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,25% προχώρησε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε υπό τον νέο πρόεδρό της Τζερόμ Πάουελ.

Σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,25% προχώρησε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε υπό τον νέο πρόεδρό της Τζερόμ Πάουελ.

Μετά την αύξηση το νέο εύρος των επιτοκίων της Fed διαμορφώνεται πλέον από 1,5% έως 1,75%. Για ολόκληρο το 2018, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιήσει άλλες δυο αυξήσεις επιτοκίων και θα προχωρήσει σε τρεις ακόμη κινήσεις το 2019.

Καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του κόστους δανεισμού σε δολάρια θα είναι η πορεία της οικονομίας μετά τις μεγάλες μειώσεις στη φορολογία στις οποίες προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί ακόμη ότι θα πραγματοποιήσει μεγάλη αύξηση των δημόσιων δαπανών και ότι θα εγκρίνει μεγάλα έργα υποδομών με στόχο να τονωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομία.

Αναθεώρηση προβλέψεων

Ο Πάουελ εκτιμά πλέον ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί φέτος σε 2,7%. Πρόκειται για αναθεώρηση των προβλέψεων προς τα πάνω καθώς τον Δεκέμβριο η Fed προέβλεπε για το 2018 ανάπτυξη κατά 2,5%. Εκτιμά επίσης ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στα τέλη του 2018 το 1,9% και η ανεργία το 3,8%.

Η Fed είχε εφαρμόσει πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και την ύφεση που ακολούθησε. Πέρυσι προχώρησε σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων καθώς η ανεργία σημείωσε πτώση και η ανάπτυξη της οικονομίας συνεχίστηκε.

Η αύξηση των επιτοκίων ήταν αναμενόμενη από τις αγορές.

in.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024