Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση με χιούμορ για την οικονομία στο debate των... συμφοιτητών

Αντιπαράθεση με χιούμορ για την οικονομία στο debate των… συμφοιτητών

Είχε χιούμορ, καλό κλίμα, αλλά ήταν εμφανής η ηχηρή διαφωνία που είχαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας στο άτυπο debate κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ. Στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν μη συστημικές τράπεζες στην ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι δεν δόθηκε στο παρελθόν η προσοχή που θα έπρεπε.

Είχε χιούμορ, καλό κλίμα αλλά ήταν εμφανής η ηχηρή διαφωνία που είχαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας στο άτυπο debate κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ.

Στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν μη συστημικές τράπεζες στην ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι δεν δόθηκε στο παρελθόν η προσοχή που θα έπρεπε.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε ειδικότερα στις συνεταιριστικές τράπεζες και στην αναπτυξιακή τράπεζα και στον ρόλο τους, άποψη με την οποία διαφώνησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο έχει η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, συμπληρώνοντας ότι η οριστική λύση θα απαιτήσει χρόνο.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στις αποταμιεύσεις επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης και όχι προϋπόθεση, ειδικά σε μια χώρα που είναι χρόνια σε ύφεση όπως η Ελλάδα.

Αυτό που προέχει, είπε ο υπουργός είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν οι αποταμιεύσεις, ακόμα ένα σημείο στο οποίο διαφώνησε ο κ. Στουρνάρας ο οποίος αναφέρθηκε και στη ζήτηση.

Οι… καθηγητές

Σημειώνεται πως ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, οι μεγάλες επενδύσεις, σε επιμέρους τομείς της χώρας, θα συνδέονται και με τις μικρότερες επιχειρήσεις σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Πάντως, η διαφωνία μεταξύ φίλων και πρώην συμφοιτητών είχε και χιούμορ.

«Έχω μια κάθετη διαφωνία με τον Γιάννη για την οικονομία, και πιστεύω ότι οι καθηγητές του ή θα τρίζουν τα κοκαλάκια τους, όσοι δεν είναι μαζί μας, ή θα θέλουν να πηδήξουν από τον 5ο» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «τα όσα κάνει τα πιστεύει, γι’ αυτό τον αγαπώ», εκφράζοντας ωστόσο στην συνέχεια τις αντιρρήσεις του για τα όσα είπε.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024