Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να εκδιώξει από τους προμηθευτές φυσικού αερίου τη Ρωσία επιδιώκει το Λονδίνο

Να εκδιώξει από τους προμηθευτές φυσικού αερίου τη Ρωσία επιδιώκει το Λονδίνο

Η Βρετανία αναζητά άλλες χώρες για να προμηθεύεται φυσικό αέριο, στο πλαίσιο των μέτρων που θα λάβει εναντίον της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για αυτή την πράξη, με τις δύο χώρες να επιδίδονται -τις τελευταίες μέρες- σε έναν «πόλεμο» δηλώσεων και απειλών και τις σχέσεις τους να βρίσκονται στη χειρότερη τους κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Η Βρετανία αναζητά άλλες χώρες για να προμηθεύεται φυσικό αέριο, στο πλαίσιο των μέτρων που θα λάβει εναντίον της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για αυτή την πράξη, με τις δύο χώρες να επιδίδονται -τις τελευταίες μέρες- σε έναν «πόλεμο» δηλώσεων και απειλών και τις σχέσεις τους να βρίσκονται στη χειρότερη τους κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

«Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο για την ενεργειακή ασφάλειά μας αλλά και το ευρύτερο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας» είπε η Μέι όταν ρωτήθηκε από βουλευτές, κατά την ομιλία της στο κοινοβούλιο.

Φέτος η Βρετανία παρέλαβε υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία και, συνολικά στην Ευρώπη, το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνεται προέρχεται από τη Ρωσία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για τη σοβαρότητα του ζητήματος και θα συνεργαστεί με «όποιον είναι στην (αμερικανική) κυβέρνηση» ώστε να τηρηθεί μια «σκληρή γραμμή» απέναντι στη Ρωσία.

Έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε για την ανταπόκριση που έλαβε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον που απολύθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες ώρες πριν καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ευθύνεται πιθανότατα για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ.

«Ο κ. Τίλερσον πράγματι έκανε ένα ηχηρό σχόλιο μετά το επεισόδιο αυτό και είμαι βέβαιη ότι θα συνεργαστούμε με τον αντικαταστάτη του για να διασφαλίσουμε ότι η Αμερική θα είναι ένας από αυτούς του συμμάχους που θα σταθούν στο πλευρό μας», κατέληξε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024