Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεντένο: Δουλεύουμε ήδη για ελάφρυνση χρέους και ομαλή έξοδο από πρόγραμμα

Σεντένο: Δουλεύουμε ήδη για ελάφρυνση χρέους και ομαλή έξοδο από πρόγραμμα

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ευ.Τσακαλώτο είχε ο επικεφαλής του Eurogroup Μ.Σεντένο, που σε σχετική ανάρτηση στο twitter σημειώνει ότι «η Ελλάδα κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος». Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Εurogroup λέει ότι οι θεσμοί θα ενημερώσουν για την πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ τονίζει ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εργασία για ελάφρυνση του χρέους και την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογραμμίζει ο Μοσκοβισί.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε ο επικεφαλής του Eurogroup Μ.Σεντένο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, όπου συζητήθηκαν οι ελληνικές προσπάθειες για το πρόγραμμα. Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση στο twitter, ο Σεντένο σημειώνει ότι «η Ελλάδα κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος».

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, λέει ότι οι θεσμοί θα ενημερώσουν για την πρόοδο σστο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ τονίζει ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εργασία για την ελάφρυνση του χρέους και την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογραμμίζει ο Μοσκοβισί.

Δουλεύουμε ήδη για χρέος και έξοδο από το πρόγραμμα

«Θα ενημερωθούμε από τους θεσμούς για την πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα» σημείωσε ο Μ. Σεντένο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει το πρώτο θέμα της συνεδρίασης.

Περιμένουμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ από την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε ακόμη ο Σεντέντο.

Επισήμανε δε ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή. «Εργαζόμαστε ήδη για την ελάφρυνση του χρέους και για την προετοιμασία της ομαλής εξόδου από το πρόγραμμα» τόνισε, καταλήγοντας ο Μ. Σεντένο.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με Τσακαλώτο

Ο επικεφαλής του Eurogroup, συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο που είχε νωρίτερα, επαινώντας τις προσπάθειες της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος.

«Η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο Μ. Σεντένο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούνιο αναμένεται να συμφωνηθεί το τελικό πακέτο για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Βρισκόμαστε εκατό ημέρες πριν από το Eurogroup της 21 Ιουνίου, oπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και γι αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και «έχουμε ήδη προχωρήσει στην τέταρτη».

«Πριν δύο βδομάδες είχαμε την αποστολή στην Αθήνα που κύλησε καλά και το μήνυμά μου είναι, συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο» επισήμανε ο ίδιος.

Ο Π.Μοσκοβισί αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή το χρέος, τη στρατηγική ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα, «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα» -όπως είπε- και επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της και, τέλος, την εποπτεία για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα» υπγοράμμισε, σημειώνοντας ότι «τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της ευρωζώνης».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024