Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατασχέσεις εξπρές και σε τραπεζικές θυρίδες

Κατασχέσεις εξπρές και σε τραπεζικές θυρίδες

Σαφάρι κατασχέσεων, ελέγχων και άνοιγμα θυρίδων προβλέπει το σχέδιο που έχει «καταστρώσει» η Ανεξάρτητη Αρχήν Δημοσίων Εσόδων για φέτος.

Σαφάρι κατασχέσεων, ελέγχων και άνοιγμα θυρίδων προβλέπει το σχέδιο που έχει «καταστρώσει» η Ανεξάρτητη Αρχήν Δημοσίων Εσόδων για φέτος.

Το επιχειρησιακό σχέδιο θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για μια σειρά από ενέργειες που στην πλειοψηφία τους αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας και έχουν ορίζοντα εφαρμογής έως το τέλος του 2018

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών μπαίνουν θυρίδες μεγαλοοφειλετών με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται βελτίωση του φορολογικού πλαισίου προκειμένου να μπορούν να ανοίγουν πολύ γρήγορα οι τραπεζικές θυρίδες οφειλετών του δημοσίου για να κατάσχεται το περιεχόμενό τους.

Μέσα στο 2018 η ΑΑΔΕ θέλει να εισπράξει τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ από τρέχοντες φόρους της χρονιάς και άλλα 5 δισ. ευρώ από παλαιά και «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα.

Το κυνήγι έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα, με την τεχνολογία και τα νέα συστήματα διασταυρώσεων να έχουν βοηθήσει σημαντικά στον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο η ΑΑΔΕ λαμβάνει καθημερινά πρόσθετα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει μέρος έστω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το «κυνήγι» όμως δεν περιορίζεται μόνο στους μεγάλους οφειλέτες αλλά και στους μικρούς, που χρωστούν ακόμη και λίγα ευρώ. Μόνο μέσω των ακατάσχετων λογαριασμών που πρέπει να δηλωθούν στην Εφορία και στην τράπεζα και για περιορισμένα ποσά όσοι χρωστούν στο Δημόσιο μπορούν να αποφύγουν την κατάσχεση χρημάτων.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024