Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμο Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα, εκκρεμούν προαπαιτούμενα

Κρίσιμο Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα, εκκρεμούν προαπαιτούμενα

Στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα, σε «Β» από «-Β», από τον οίκο Fitch θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το Eurogroup, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η πρόοδος στην εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

Στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα, σε «Β» από «-Β», από τον οίκο Fitch θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το Eurogroup, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η πρόοδος στην εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης «η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Με ορισμένα προαπαιτούμενα να παραμένουν ανολοκλήρωτα το ενδεχόμενο μη έγκρισης της εκταμίευσης από το Eurogroup της Δευτέρας παραμένει ανοιχτό. Υπενθυμίζεται ότι τα προαπαιτούμενα που παραμένουν ημιτελή είναι η απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Eλληνικό καθώς και το θέμα «αγκάθι» για την ελληνική κυβέρνηση, η επίτευξη προόδου όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι θεσμοί θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσον συνεχίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανεμπόδιστα και αυτοί θα δώσουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση αυτού του προαπαιτούμενου, είπε, αναγνωρίζοντας ότι η μετάβαση της κυβέρνησης από φυσικούς σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν είναι κάτι εύκολο. Ευρωπαίος αξιωματούχος την προηγούμενη εβδομάδα χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης τεχνική και δήλωσε πως «οι θεσμοί θα δουν πόσο μακριά έχουμε πάει, ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα, ενδεχομένως και όχι».

Στρώνεται το έδαφος για την 4η αξιολόγηση

Στο Eurogroup αναμένεται επίσης να τεθεί προς συζήτηση το θέμα της επόμενης αξιολόγησης, να καθοριστούν οι προτεραιότητές της και η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου αυτή να ξεκινήσει.

Ανοιχτό παραμένει πάντα το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Με τον αέρα της αναβάθμισης της Fitch

Η συνεδρίαση του Eurogroup γίνεται στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch Ενδεικτικά το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ότι «οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αποτελούν ισχυρή ένδειξη της σταθερά ανοδικής πορείας της και της διαρκούς ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

«Με τη λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος, την εκπόνηση από την κυβέρνηση της ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής και τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, δημιουργούνται οι βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει και τον κόσμο της εργασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024