Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επαφές Τσακαλώτου με επενδυτές σε Παρίσι και Λονδίνο

Επαφές Τσακαλώτου με επενδυτές σε Παρίσι και Λονδίνο

Σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών θα έχει, σε Παρίσι και Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας.

Σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών θα έχει, σε Παρίσι και Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι όπου θα παραμείνει έως τις 15 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια (15- 16/2) θα μεταβεί στο Λονδίνο.

Στις συναντήσεις θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του χρέους, η ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Επίσης ο κ. Τσακαλώτος θέλει να καθησυχάσει ανησυχίες για την πορεία των ελληνικών τραπεζών οι οποίες βρίσκονται ήδη στην διαδικασία των sress test από την ΕΚΤ αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει προληπτική πιστωτική γραμμή μετά το πρόγραμμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται υπό πίεση, με τις τιμές να υποχωρούν και τις αποδόσεις να αυξάνονται. Η απόδοση του 10ετές ομολόγου μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας εκτινάχθηκε από το 3,6% πριν ξεκινήσει η αναταραχή, στο 4,23% εχθές.

Σημειώνεται πως πιέσεις ασκούνται και στα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωζώνης με τις αποδόσεις τους να επιστρέφουν σε πολυετή υψηλά λόγω αφενός των ανησυχιών για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων διεθνώς και αφετέρου της ανησυχίας ότι η ισχυρή οικονομία της περιοχής θα ωθήσει την ΕΚΤ να σηματοδοτήσει σύντομα το τέλος του QE.

Η αγορά θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ηρεμήσει μετά την αναταραχή της περασμένης εβδομάδας, επισημαίνουν αναλυτές. Αυτό που μένει να φάνει είναι οι όποιες θετικές επιδράσεις που θα έχει στην αγορά ομολόγων η αναμενόμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch την ερχόμενη Παρασκευή. Ο οίκος αξιολόγησης είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από «CCC» σε «B-» στις 18 Αυγούστου του 2017 με θετικό outlook.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024