Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνείς αγορές: Προς τη χειρότερη τους εβδομάδα από το 2011

Διεθνείς αγορές: Προς τη χειρότερη τους εβδομάδα από το 2011

Η υποχώρηση κατά 4% των κινεζικών μετοχών κατάφερε νέο πλήγμα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σήμερα, οι οποίες οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα τους από το αποκορύφωμα της κρίσης της ευρωζώνης.

Η υποχώρηση κατά 4% των κινεζικών μετοχών κατάφερε νέο πλήγμα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σήμερα, οι οποίες οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα τους από το αποκορύφωμα της κρίσης της ευρωζώνης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν σήμερα το πρωί σχετικά μικρές απώλειες, αλλά η βουτιά των κινεζικών αγορών έπληξε το κλίμα ύστερα από τις βαριές απώλειες που υπέστη χθες ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones.

«Μετά τις κινήσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το επενδυτικό κλίμα στις αγορές είναι εύθραυστο και εξαιτίας αυτού δεν αναμένουμε οι αγορές να ξεκινήσουν αμέσως να κινούνται και πάλι ανοδικά», σχολίασε χρηματιστής της J.P. Morgan Asset Management.

Εκτός από την πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων, οι κινεζικές μετοχές δέχθηκαν πλήγμα από το γεγονός ότι οι επενδυτές ‘κλείνουν’ τις θέσεις τους ενόψει των αργιών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε έως 6% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2017 ενώ ο δείκτης των blue chip CSI300 σημείωσε πτώση 6,1%.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 2,3% και οδεύει προς εβδομαδιαία πτώση κατά 8,1% – τη μεγαλύτερή του από τον Φεβρουάριο του 2016.

Η υποχώρηση του παγκόσμιου δείκτη μετοχών MSCI σε εβδομαδιαία βάση φθάνει το 6,2%, η οποία αν παραμείνει πάνω από το 6,1% όταν κλείσουν αργότερα σήμερα οι αμερικανικές αγορές, θα είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2011.

«Η φάση διόρθωσης στις μετοχές μπορεί να διαρκέσει όλο τον Φεβρουάριο ακόμα και στις αρχές Μαρτίου», δήλωσε υψηλόβαθμος αναλυτής από την Sumitomo Mitsui Asset Management στο Τόκιο.

Στα νομίσματα, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 108,985 γεν, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως και 0,5%. Σε εβδομαδιαία βάση, αναμένεται να σημειώσει πτώση 1,5% έναντι του γεν λόγω της αποστροφής ρίσκου που επικρατεί γενικότερα στις αγορές.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024