Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα και υπό μη ευνοϊκές συνθήκες

Τσακαλώτος: Μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα και υπό μη ευνοϊκές συνθήκες

Την ικανοποίηση του για την έκβαση της εξόδου στις αγορές με την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εστιάζει μάλιστα στο γεγονός ότι υπήρξε υπερκάλυψη της προσφοράς και μείωση σε σχέση με την εκτιμώμενη απόδοση, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στις αγορές δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές. «Όχι μόνο μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα, αλλά είμαστε σε θέση να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές» τονίζει ο ΥΠΟΙΚ.

Την ικανοποίηση του για την έκβαση της σημερινής εξόδου στις αγορές με την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εστιάζει μάλιστα στο γεγονός ότι υπήρξε υπερκάλυψη της προσφοράς και μείωση σε σχέση με την εκτιμώμενη απόδοση, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στις αγορές δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές.

«Η σημερινή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί απόδειξη ότι όχι μόνο μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα, αλλά είμαστε σε θέση να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές» δήλωσε ο υπουργός.

Τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος από τη πλευρά του εξέφρασε αισιοδοξία ότι «όλα θα πάνε καλά εάν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους». «Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του νέου 7ετους ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο διαμορφώθηκε στο 3,5%. Οι επενδυτές προσέφεραν στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 δισ. ευρώ. υπερακαλύπτοντας κατά πολύ το στόχο που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος έχει προσδιοριστεί στα 3 δισ. ευρώ.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024