Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι «κανονική χώρα» μετά το πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι «κανονική χώρα» μετά το πρόγραμμα

Το μήνυμα ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα» με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις έστειλε από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα. Παρουσιάζοντας δε τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν υπογράμμισε σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ότι επιβεβαιώνεται πως η ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι «σταθερή».

Το μήνυμα ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα» με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις έστειλε από τις Βρυξέλλες, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απάντησε ότι σήμερα επιβεβαιώνεται πως η ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι «σταθερή», όπως δείχνουν και οι προβλέψεις για το 2018 και το 2019 (2,5% και για τις δύο χρονιές).

«Η πρόοδος σε ό,τι αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος είναι πολύ σημαντική και εκεί θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας. Αυτή η επιτυχία είναι πραγματική και σε αυτήν τη βάση θα διερευνήσουμε τι θα ακολουθήσει μετά, ποια θα είναι η εποπτεία που θα έχει η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε ότι η προσωπική θέση του ήταν πάντα πως η Ελλάδα ανήκει στην «καρδιά» της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

«Επιπλέον, πιστεύω ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα μπορούσε σταδιακά να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα» με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις» επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024