Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητικό το ΔΝΤ για συνέχιση χρηματοδότησης της Ελλάδας

Αρνητικό το ΔΝΤ για συνέχιση χρηματοδότησης της Ελλάδας

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να παράσχει οικονομική στήριξη το ΔΝΤ στην Ελλάδα  εμφανίστηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπστφελντ, στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να παράσχει οικονομική στήριξη το ΔΝΤ στην
Ελλάδα
εμφανίστηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπστφελντ, στην
εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στη στάση που θα τηρήσει στο εξής το Ταμείο απέναντι στην Ελλάδα μετά το πράσινο φως που έδωσε το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα. Στην ερώτηση του γερμανού δημοσιογράφου εάν θα βοηθήσει το ΔΝΤ στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε πέρυσι να συμβάλει, υπό την προϋπόθεση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στη χρηματοδότηση της χώρας με 1,6 δισ. ευρώ, ο Όμπσφελντ απάντησε αρνητικά.

«Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε καταρχήν την πρόθεση να βοηθήσει, αλλά όχι να δώσει μετά βεβαιότητας δάνειο» απάντησε. «Η προσδοκία ήταν ότι το ΔΝΤ θα δώσει δάνειο εάν σημειώσει η Ελλάδα επαρκείς προόδους στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι δανειστές της τολμήσουν να κάνουν το χρέος της βιώσιμο. Τουλάχιστον το τελευταίο δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα», είπε.

Στην ερώτηση, τι είδους ελάφρυνση χρέους περιμένει ακριβώς, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ απαντά ότι «υπάρχουν διάφοροι δρόμοι για να επιτευχθεί απομείωση του χρέους. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε επακριβώς προτάσεις σε ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» ανέφερε αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς παρά την επιμονή του γερμανού δημοσιογράφου. «Υπάρχουν διάφοροι δρόμοι, συμπεριλαμβανομένης και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των υφισταμένων δανείων», πρόσθεσε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024