Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρέγκλινγκ: Υπό αυστηρή επίβλεψη και μετά το τέλος του προγράμματος

Ρέγκλινγκ: Υπό αυστηρή επίβλεψη και μετά το τέλος του προγράμματος

Προς αυστηρότερη μετα-μνημονιακή επιτήρηση από ό,τι είχαν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης που εξήλθαν απο προγράμματα διάσωσης, δείχνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM, συνδέοντας τη με τα μεγαλύτερα ποσά που δανείστηκε η χώρα από τους εταίρους. Ειδικά εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, οι θεσμοί θα επισκέπτοντα συχνά την Αθήνα.

Προς αυστηρότερη μετα-μνημονιακή επιτήρηση από ό,τι είχαν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης που εξήλθαν απο προγράμματα διάσωσης, δείχνει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, συνδέοντας τη με τα μεγαλύτερα ποσά -σε σχέση με τις άλλες μνημονιακές χώρες- που δανείστηκε η χώρα από τους εταίρους. Ειδικά εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, γεγονός που ούτως ή αλλως συνδέεται άμεσα με την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμισεων, οι θεσμοί μάλλον θα επισκέπτονται συχνά την Αθήνα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι:

«Η Ελλάδα θα βρεθεί υπό επίβλεψη μετά το τέλος του προγράμματος, όπως και οι άλλες χώρες που δέχτηκαν πρόγραμμα. [Είναι μία] φυσιολογική διαδικασία που είναι πιο σημαντική σε αυτή την περίπτωση διότι η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από τον ESM από τις άλλες χώρες».

«Εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους φυσικά τα κράτη της ευρωζώνης και ο ESM θα θέλουν να διασφαλίσουν ότι ως αντάλλαγμα οι πολιτικές θα παραμείνουν υγιείς, ότι δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα σε συμφωνημένα βήματα και μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε την πάγια ευρωπαϊκή θέση ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Μνημονίου, όμως εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τη στάση των εταίρων, λέγοντας ότι η δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα δεν έχει καμφθεί ούτε στο ελάχιστο.

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024