Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δέσμευση για 130.000 πλειστηριασμούς ως το 2021

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δέσμευση για 130.000 πλειστηριασμούς ως το 2021

Δεν υπάρχει συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2021 τονίζουν, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών παραπέμποντας στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος. Σε αυτά, ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι, δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχει συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2021 τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών παραπέμποντας στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος. Σε αυτά, ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι, δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Διαψεύδοντας σημερινά σχετικά δημοσιεύματα που μιλούν για δέσμευση της Ελλάδας για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2021, οι παράγοντες του ΥΠΟΙΚ τονίζουν ότι τα στοχεία στα οποία στηρίχθηκαν για την εξαγωγή του συμπεράσματος αυτού τα άντλησαν από την Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών, η οποία όμως -όπως εξηγούν- «αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας».

Ειδικότερα, παράγοντες του υπουργείου τονίζουν σε ειρωνικό τόνο ότι «προς απογοήτευση πολλών μέσων ενημέρωσης που ανακάλυψαν σήμερα συμφωνία της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια «οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει».

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

H χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, συνεχίζουν, αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Οι ίδιοι καταλήγουν λέγοντας πως «τα κείμενα αυτά μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Πάντως αριθμός μπορεί να μην αναφέρεται αλλά το γεγονός ότι η πορεία των πλειστηριασμών παίζει καθοριστικό ρόλο για την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρω, αλλά και για την τέταρτη αξιολόγηση καθίσταται παραπάνω από σαφές, ήδη από το χθεσινό ανακοινωθέν του Eurogroup.

in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024