Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Στο 3,9% αναβάθμισε την παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη διετία

ΔΝΤ: Στο 3,9% αναβάθμισε την παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη διετία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2018 και το 2019, λέγοντας ότι οι σαρωτικές μειώσεις φόρων στις ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν τις επενδύσεις στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και να βοηθήσουν τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2018 και το 2019, λέγοντας ότι οι σαρωτικές μειώσεις φόρων στις ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν τις επενδύσεις στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και να βοηθήσουν τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους.

Σε μια επικαιροποίηση των προβλέψεών του για την Παγκόσμια Οικονομία, το ΔΝΤ προειδοποίησε ωστόσο ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ πιθανόν να αρχίσει να αποδυναμώνεται μετά το 2022 καθώς τα προσωρινά κίνητρα για τις δαπάνες, που προήλθαν από τις μειώσεις των φόρων, θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι μειώσεις φόρων πιθανόν θα διευρύνουν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, θα ενισχύσουν το αμερικανικό δολάριο και θα επηρεάσουν τις διεθνείς επενδυτικές ροές, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Ομπστφελντ.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,9% για το 2018 και το 2019, κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας υψηλότερα από τις προβλέψεις του Οκτωβρίου.

Είπε, επίσης, ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη και την Ασία είναι απρόσμενα ισχυρότερη απ’ ό,τι αναμενόταν πέρυσι και η παγκόσμια ανάπτυξη το 2017 εκτιμάται τώρα ότι ανήλθε στο 3,7%, κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας υψηλότερα από αυτό που εκτίμησε το Ταμείο τον Οκτώβριο.

«Οι αλλαγές στην αμερικανική φορολογική πολιτική αναμένεται να τονώσουν τη δραστηριότητα, με τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στις ΗΠΑ να αποτελούν κυρίως αποτέλεσμα της επενδυτικής αντίδρασης στις μειώσεις των συντελεστών για την φορολογία των επιχειρήσεων» ανέφερε το ΔΝΤ στις επικαιροποιημένες προβλέψεις του που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Το ΔΝΤ είπε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται τώρα να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% το 2018, υψηλότερα από το 2,3% που προέβλεψε τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το Ταμείο, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 2,5% το 2019.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε, επίσης, ανοδικά τις προβλέψεις του για το ρυθμό ανάπτυξης για την ευρωζώνη, ιδιαίτερα για τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία «αντανακλώντας την ισχυρότερη δυναμική στην εγχώρια ζήτηση και την υψηλότερη εξωτερική ζήτηση».

Ωστόσο, αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ισπανίας για το 2018 κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας, λέγοντας ότι η πολιτική αβεβαιότητα αναμένεται να επηρεάσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τη ζήτηση.

Το Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ιαπωνίας στο 1,2% φέτος και στο 0,9% το 2019. Διατήρησε την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο 1,5% φέτος.

Το ΔΝΤ διατήρησε, επίσης, τις προβλέψεις του για τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες φέτος και την επόμενη χρονιά. Η κινεζική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 6,6% φέτος και να επιβραδυνθεί στο 6,4% το 2019.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024