Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σχέδιο εξόδου παρουσίασε η κυβέρνηση στον Ντράγκι

Το σχέδιο εξόδου παρουσίασε η κυβέρνηση στον Ντράγκι

Τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει, παρουσίασε η κυβέρνηση στον πρόεδρο της ΕΚΤ. Στη συνάντηση με τον Μ.Ντράγκι, Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, ανέλυσαν και την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές, επισημαίνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, μαξιλάρι ασφαλείας.

Τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει, παρουσίασε η κυβέρνηση στον πρόεδρο της ΕΚΤ.

Στη συνάντηση με τον κ. Ντράγκι που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, οι κ.κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, ανέλυσαν και την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται μαξιλάρι ασφαλείας που θωρακίζει τη χώρα.

Ειδικότερα, η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Benoit Coeuré και Francesco Drudi.

Η συζήτηση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση, προσέθεταν οι ίδιες πηγές, παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει.

Ο σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος, τονίζεται από το οικονομικό επιτελείο.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

Α.Τ

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024