Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε υψηλό τριετίας το ευρώ μετά τη συμφωνία στη Γερμανία

Σε υψηλό τριετίας το ευρώ μετά τη συμφωνία στη Γερμανία

To ευρώ σκαρφάλωσε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας, μετά τη σημαντική συμφωνία των Γερμανών Συντηρητικών της 'Αγγελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών στις συζητήσεις που είχαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

To ευρώ σκαρφάλωσε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας, μετά τη σημαντική συμφωνία των Γερμανών Συντηρητικών της ‘Αγγελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών στις συζητήσεις που είχαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η είδηση αυτή έδωσε νέα ώθηση στο ράλι του ευρώ, το οποίο καθοδηγείται από τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό μείωσης της τεράστιας νομισματικής στήριξης που παρέχει στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Στις αρχές της συνεδρίασης της αγοράς στο Λονδίνο, το ευρώ αυξήθηκε 0,7% στα 1,2120 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015. Αν υπολογισθεί και η χθεσινή ημέρα, το κοινό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά 1,4% που είναι η καλύτερη διήμερη επίδοσή του από πέρυσι τον Αύγουστο.

Χθες, τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της μπορεί να επανεξετάσουν την επικοινωνιακή πολιτική τους στις αρχές του 2018, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι ετοιμάζονται να μειώσουν το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα νομισματικής στήριξης της κεντρικής τράπεζας.

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024