Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόβονται επιδόματα από τρίτεκνους και πολύτεκνους

Κόβονται επιδόματα από τρίτεκνους και πολύτεκνους

Τα πάνω – κάτω στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και με μεσαία εισοδήματα φέρνει η αναπροσαρμογή των οικογενειακών επιδομάτων.

Τα πάνω – κάτω στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και με μεσαία εισοδήματα φέρνει η αναπροσαρμογή των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι αλλαγές θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του «επείγοντος».

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει την υλοποίηση εκατοντάδων προαπαιτούμενων δράσεων που αποδέχθηκε να εφαρμόσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την τρίτη αξιολόγηση, προκειμένου να εξασφαλίσει στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου το «πράσινο φως» για την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση μιας ακόμη δόσης ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο Eurogroup της φετινής χρονιάς, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 22 Ιανουαρίου.

Με το νομοσχέδιο αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των επιδομάτων στήριξης τέκνων των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων. Ο νέος τρόπος που θα καθιερωθεί θα φέρει σημαντική μείωση ή ακόμη και πλήρη κατάργηση στα επιδόματα χιλιάδων τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.

Βάσει των νέων κριτηρίων, κερδισμένοι φαίνονται να βγαίνουν κατά κύριο λόγο οικογενειάρχες με ένα παιδί και ετήσια εισοδήματα μέχρι 26.250 ευρώ, νοικοκυριά εγγάμων με 2 παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ, τρίτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα έως 13.500 ευρώ καθώς και τετράτεκνοι με εισοδήματα έως και 25.000 ευρώ.

Αντίθετα, στους μεγάλους χαμένους από το νέο καθεστώς που θα ισχύσει το 2018 στα επιδόματα τέκνων είναι οι οικογενειάρχες με ένα παιδί και ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 26.250 ευρώ, οι οικογενειάρχες με δύο παιδιά και εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, οι τρίτεκνοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ και οι πολύτεκνοι με τέσσερα παιδιά και ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024