Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες νέες περιοχές εντάσσονται στο Κτηματολόγιο

Ποιες νέες περιοχές εντάσσονται στο Κτηματολόγιο

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι δηλώσεις για τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο, με το «ποδαρικό» να γίνεται σε αρκετές περιοχές της Βοιωτίας, της Χαλκίδας και του Πηλίου.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι δηλώσεις για τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο, με το «ποδαρικό» να γίνεται σε αρκετές περιοχές της Βοιωτίας, της Χαλκίδας και του Πηλίου.

Για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ τέλος κτηματογράφησης ενώ για τους βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες και γκαράζ, καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται εντός τριμήνου να το δηλώσουν είτε στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο Κτηματολόγιο

Δήλωση καλούνται να υποβάλουν, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων του προκαποδιστριακού Δήμου Σχηματαρίου, του καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας (Βοιωτία), των προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αφρατίου, Βαθέος, Καλοχωρίου – Παντειχίου, Νέας Αρτάκης, Νέας Λαμψάκου, Παραλίας Αυλίδος, Φάρου και Φύλλων του καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων (Εύβοια).

Επίσης, των προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξουρυχτίου, Πουρίου και Τσαγκαράδας του καλλικρατικού Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και των προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλέων, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακατών και Συκής του καλλικρατικού Δήμου Νοτίου Πηλίου (Μαγνησία).

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι δηλώσεις

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις ανωτέρω περιοχές αρχίζει στις 8 Ιανουαρίου 2018 και λήγει στις 9 Απριλίου 2018 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 9 Ιουλίου 2018 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο συμπληρωμένο έντυπο της δήλωσης θα πρέπει να επισυναφθούν φωτοαντίγραφα των τίτλων που τεκμηριώνουν τα δικαιώματα σε ακίνητα (όπως τα συμβόλαια), όπως και ένα φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Θα χρειαστεί ακόμα οι ιδιοκτήτες να επιδείξουν έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ του δηλούντος (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κ.λπ.).

Εν συνέχεια, πρέπει να γίνει η πληρωμή του τέλους στις συνεργαζόμενες τράπεζες, από τις οποίες οι πολίτες θα λάβουν παραστατικό πληρωμής. Το παραστατικό αυτό θα το προσκομίσουν στο γραφείο κτηματογράφησης και θα παραλάβουν το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί εναλλακτικά και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024