Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεργασίες για τη νέα έξοδο στις αγορές

Διεργασίες για τη νέα έξοδο στις αγορές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη νέα έξοδο της χώρας στις αγορές. Θα πρόκειται για ένα 7ετές ομόλογο, που θα ανοίξει τον δρόμο για άλλες δύο εκδόσεις εντός του έτους, μετά το επιτυχημένο swap των ομολόγων του PSI. Τον χρονικό ορίζοντα της εξόδου στις αγορές θα κρίνει κυρίως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη νέα έξοδο της χώρας στις
αγορές. Θα πρόκειται για ένα 7ετές ομόλογο, που θα ανοίξει τον δρόμο για
άλλες δύο εκδόσεις εντός του έτους, μετά το επιτυχημένο swap των
ομολόγων του PSI. Τον χρονικό ορίζοντα της εξόδου στις αγορές θα κρίνει
κυρίως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα του Eurogroup δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που θα κρίνει την έκδοση. Πρώτος σταθμός της διαδικασίας είναι η κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο δεύτερος σταθμός θα είναι το EuroWorking Group της 11ης Ιανουαρίου, από το οποίο αναμένεται το «πράσινο φως» για τη νομοθετική ρύθμιση που θα παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών. Εφόσον όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου θα είναι ο τελικός σταθμός που θα κρίνει την έξοδο στις αγορές.

Θα έχει προηγηθεί η θετική αναθεώρηση της αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων από τον οίκο Standard & Poor’s που αναμένεται στις 19 Ιανουαρίου. Η θετική αξιολόγηση αναμένεται να δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που ενισχυμένο από μια θετική απόφαση του Eurogroup θα δημιουργήσει περιβάλλον για μια επιτυχημένη έξοδο στις αγορές.

Η νέα έξοδος θα αφορά ένα 7 ετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις 22 Ιανουαρίου.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, το επιτόκιο που θα μπορούσε να πετύχει η έκδοση αυτή αξιολογείται στα επίπεδα του 3,7% – 3,8%.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024