Μετά την παραδοχή για τα iPhone

Η Apple σε κρίση: Αγωγές, δυσφήμιση και πεσμένες πωλήσεις

Η Apple σε κρίση: Αγωγές, δυσφήμιση και πεσμένες πωλήσεις
(Φωτογραφία: EPA pictures)


Δίχως τέλος μοιάζουν τα προβλήματα της Apple μετά τη δημόσια παραδοχή της ότι επιβραδύνει σκοπίμως τα iPhone, ώστε να προβλέψει διάφορα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις παλιές μπαταρίες.

Όπως αναφέρουν οι «Los Angeles Times», μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 8 αγωγές κατά της Apple σε ομοσπονδιακά δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, συγκεκριμένα σε Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη και Ιλλινόις.

Μια από τις μηνύσεις κατηγορεί την εταιρία για απάτη και αθέμιτες πρακτικές, ένα ακόμα δικηγορικό γραφείο από το Σικάγο αναφέρει πως η Apple παραβιάζει αρκετούς εμπορικούς κανονισμούς, ενώ άλλη μήνυση σημειώνει απόφαση για τη μειωμένη ή μη απόδοση προς όφελος της ζωής της μπαταρίας θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια των χρηστών και όχι της εταιρίας.

Άλλοι αναφέρουν πως όταν οι άνθρωποι αγοράζουν iPhone, το κάνουν υποθέτοντας ότι η εταιρία δεν θα «αναμειχθεί με τη συσκευή τους», ούτε με τη «χρήση ή την τιμή της».

Όλο το θέμα έχει ξεκινήσει όταν πριν από μια εβδομάδα η Apple γνωστοποίησε ότι σκοπίμως επιβραδύνει τις παλαιότερες συσκευές της με σκοπό προστατευτεί η μπαταρία λιθίου όσο περνούν τα χρόνια.

Η εταιρία δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αυτές τις αγωγές. Η απάντηση που είχε δώσει όταν είχε γίνει γνωστό το θέμα ήταν πως όλα τα κάνει για να δώσει στους χρήστες καλύτερη «συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους».

Μειωμένες πωλήσεις...


Όλα αυτά τα προβλήματα έρχονται να προστεθούν στις πολύ κακές πωλήσεις που κάνει το νέο μοντέλο της εταιρίας το iPhone X, οι οποίες σύμφωνα με αναλυτές ανέρχονται στα 35 εκατομμύρια μοντέλα, αριθμός εντυπωσιακός μεν, αλλά μικρότερος κατά 10 εκατομμύρια από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ενώ άλλοι αναλυτές αναφέρουν πως από τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις που περίμενε η εταιρία, θα κάνει περίπου 30 εκατομμύρια, αριθμός αισθητά μειωμένος.

Μάλιστα αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αξία της εταιρίας να πέσει κατά 14 δισεκατομμύρια δολάρια και αντί για 1 τρισεκατομμύριο να πέσει κάτω και από τα 900 δισ. δολάρια.

in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη