Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΣΕΚΑΠ - Προς πτώχευση οδεύει η εταιρεία

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΣΕΚΑΠ – Προς πτώχευση οδεύει η εταιρεία

Κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιείται σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο να προετοιμάζει – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας.

Κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιείται σήμερα με το
διοικητικό συμβούλιο να προετοιμάζει – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις –
τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ, η έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου, με τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών εταιρειών ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων, αποφασίστηκε λόγω «της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της», η οποία είναι απόρροια δύο εξελίξεων:

Πρώτον, της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την προσφυγή της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο ύψους άνω των 38 εκατ. ευρώ, που αφορούσε τελωνειακές παραβάσεις του 2009.

Δεύτερον, της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία -σύμφωνα με την εταιρεία- κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκε στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές παλαιότερης χρήσης, το τελωνείο «μπλόκαρε» τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά.

Η ΣΕΚΑΠ εξαγοράστηκε από τον όμιλο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη το 2013, μέσω της εταιρείας Donskoy Tabak.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας υποστηρίζουν την αδιάκοπη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ και όπως λένε προσβλέπουν στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για επίλυση του θέματος. «Η ανάπτυξη της εταιρείας μόνο καλό θα κάνει στην οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους» υποστηρίζουν.

Αιχμές από μετόχους – εργαζομένους

Την ίδια στιγμή, αιχμές κατά του μεγαλομετόχου της εταιρείας αφήνει με ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός Μετόχων Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, υποστηρίζοντας ότι με δική του ευθύνη κρατήθηκαν μακριά από κάθε σοβαρή εξέλιξη, και αποκλείστηκαν από τη διοίκηση με στέρηση συμμετοχής στο Δ.Σ.

«Είμαστε ένας μέτοχος που, δυστυχώς, με επιλογή της μεγαλομετόχου εταιρείας, κρατηθήκαμε μακριά από κάθε σοβαρή εξέλιξη της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, αποκλειστήκαμε από τη διοίκηση με στέρηση της συμμετοχής μας με ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για τη προάσπιση του μετοχικού μας συμφέροντος», αναφέρουν

Ρήγας: Θα βρεθούν λύσεις για τη ΣΕΚΑΠ

Στις εξελίξεις στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, εκτιμώντας πως βήμα – βήμα θα βρεθούν λύσεις αντίστοιχες με αυτές που επιδιώκονται για τη Βιομηχανία Ζάχαρης και για τη Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα

«Αυτοί που κατέστρεψαν την ΣΕΚΑΠ έχουν ονοματεπώνυμο και ήταν στους κύκλους της ΝΔ και σήμερα γίνεται μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις -προφανώς με τις δυνατότητες που υπάρχουν – καθώς δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες από το ίδιο το κράτος να στηρίξει αυτή την ώρα τη λειτουργία αυτών των βιομηχανιών» εξήγησε.

Θέση στο ζήτημα πήρε και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΣΕΚΑΠ είχε κάνει λαθρεμπόριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο. Ωστόσο , όπως επισημαίνει, το πρόστιμο ανακοινώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη μετά την αγορά. «Εδώ παίχτηκε κάποιο παιχνίδι και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γιατί η ΣΕΚΑΠ ανήκε στο δημόσιο. Κάποιοι κράτησαν στοιχεία στο συρτάρι τους», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024