Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακοινώνονται τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Ανακοινώνονται τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η «περίφημη» πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2017 – 2018, με το ποσό που θα διατεθεί φέτος να είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η «περίφημη» πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2017 – 2018, με το ποσό που θα διατεθεί φέτος να είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Αυτό σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ή θα οδηγήσει σε αυστηρότερα κριτήρια χορήγησης (εισοδηματικά και περιουσιακά), άρα λιγότερους δικαιούχους, ή σε μικρότερη για το 2018 επιδότηση στους δικαιούχους που το έλαβαν πέρυσι.

Τα κριτήρια

Έτσι, το πρώτο σενάριο, είναι να μοιραστούν οι περίπου 550.000 περσινοί δικαιούχοι, το μισό επίδομα, ενδεχομένως με κάποιες ανακατατάξεις στην επιδότηση ανά Περιφέρεια, έτσι ώστε η μείωση του επιδόματος να είναι μικρότερη στις περιοχές με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Το δεύτερο σενάριο είναι να μειωθούν δραστικά οι δικαιούχοι, με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προκειμένου να μοιραστεί το ίδιο επίδομα με πέρσι σε νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Η απόφαση θα έχει και γι’ αυτή τη χρονιά αναδρομική ισχύ και οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα υπολογιστούν από την έναρξη της διάθεσής του. Όμως το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί εντός του επόμενου μηνός για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο Taxis έως και τις 31 Μαΐου.

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω Taxisnet, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του. Σε αυτή μεταξύ των άλλων αναγράφονται και τα εξής: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμό, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 98,5 λεπτά το λίτρο, δηλαδή περίπου 5 λεπτά ακριβότερα από πέρσι και είναι ενδεικτικό ότι στο δελτίο του πληθωρισμού για το Νοέμβριο, καταγράφεται αύξηση του κατά 8,4% σε σχέση με πέρσι και κατά 3,5% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024