Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιλής: Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι σε Λέσβο και Κω

Πιτσιλής: Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι σε Λέσβο και Κω

Μέχρι την Τρίτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έχει εκδώσει την απόφαση σχετικά με το έντυπο που πρέπει να υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018 όσοι υπέστησαν ζημιές από τις σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω. Όπως εξήγησε ο Γ.Πιτσιλής όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους.

Μέχρι την Τρίτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων θα έχει εκδώσει την απόφαση σχετικά με το έντυπο που πρέπει να υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018 όσοι υπέστησαν ζημιές από τις σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos της Νέας Υόρκης.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ των περιπτώσεων αυτών και όπου έχει καταβληθεί ο φόρος να επιστραφεί.

Επίσης, ο Γ. Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή των ακινήτων τους θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 και ότι εάν το κάνουν έως το τέλος του έτους, δεν θα τους επιβληθεί πρόστιμο για την εκπρόθεσμη δήλωση.

Ο Γιώργος Πιτσιλής βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, για τη συμμετοχή του στο διεθνές ετήσιο συνέδριο Capital Link, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαγράφονται στην ελληνική οικονομία.

Σχετική ανακοίνωση με το θέμα προς απάντηση σε δημοσιεύματα εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας: «Σχετικά με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, επισημαίνεται ότι με το άρθρο 13 του νόμου 4484/1.8.2017 προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2017 και 2018 των κτισμάτων και του αναλογούντος οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται στις δηµοτικές ενότητες του Δήµου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη νήσο Κω και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζηµιές από το σεισµό της 12ης Ιουνίου 2017 και το σεισµό της 21ης Ιουλίου 2017».

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του και οφείλει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024