Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευνοϊκό διατηρείται το επενδυτικό κλίμα

Ευνοϊκό διατηρείται το επενδυτικό κλίμα

Διατηρείται ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος κατά το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεων της Alpha Bank.

Διατηρείται ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος κατά το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεων της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, έχουν διευκρινισθεί θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που κατοικούν στη Μ. Βρετανία και στις σχέσεις Ιρλανδίας/Β. Ιρλανδίας. Επίσης, καθορίστηκε ότι οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τις 28 χώρες της Ε.Ε., θα τηρηθούν από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας θα αρχίσουν συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα για το σχηματισμό κυβέρνησης. Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη κατέγραψε το γ΄ τρίμηνο τη μεγαλύτερη ενίσχυση σε ετήσια βάση (2,6%, εκτίμηση: 2,5%, β΄ τρίμηνο: 2,4%) από το α΄ τρίμηνο του 2011.

Ο μέσος όρος της ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2017 διαμορφώνεται στο 2,4%. Στις ΗΠΑ το Κογκρέσο ψήφισε επέκταση της αναστολής εφαρμογής δημοσίου χρέους έως τις 22 Δεκεμβρίου, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν σε δημοσιονομικές δαπάνες. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας παρουσίασαν υποχώρηση (236.000, εκτίμηση: 240.000, προηγούμενη εβδομάδα: 238.000), παραμένοντας χαμηλότερα του μέσου όρου 52 εβδομάδων (245.800).

Ο καθαρός πλούτος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά $1,74 τρισ. στο γ’ τρίμηνο σε ιστορικό υψηλό ($96,9 τρισ.). Στην Κίνα το εμπορικό πλεόνασμα κατέγραψε το Νοέμβριο μη αναμενόμενη αύξηση ($40,2 δισ., εκτίμηση: $35 δισ., Οκτώβριος: $38,06 δισ.). Οι εξαγωγές εμφάνισαν το Νοέμβριο τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση (12,3%, εκτίμηση: 5,3%, Οκτώβριος: 6,8%) από το Μάρτιο και οι εισαγωγές παρουσίασαν ετήσια αύξηση μεγαλύτερη (17,7%, Οκτώβριος: 17,2%) της αναμενόμενης (13%).

Στη Μ. Βρετανία ανακοινώνονται η βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου και η εκτίμηση ΑΕΠ (ινστιτούτο NIESR) περιόδου Σεπτέμβριου – Νοέμβριου. Στις ΗΠΑ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας Νοεμβρίου και η αρχική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Παν/μίου Michigan Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024