Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

«Τσουχτερά» πρόστιμα θα καταβάλλουν όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πληρώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.

«Τσουχτερά» πρόστιμα θα καταβάλλουν όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πληρώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.

Τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, και οι φορολογούμενοι αναμένεται θα καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη

Προσοχή! Εκείνοι που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 85,50 ευρώ, από αρχές Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώσει 171 ευρώ.

Γι’ αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Ωστόσο έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Επειδή ωστόσο η καταληκτική ημερομηνία είναι Κυριακή, όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, θα πρέπει να το κάνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Πόσα θα πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

  • Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
  • Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010, τα τέλη θα υπολογιστούν με βάση τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν: από 0,9 ευρώ ώς 3,72 για κάθε γραμμάριο διοξειδίου άνθρακα που εκπέμπουν μεσοσταθμικά στην ατμόσφαιρα.

Βήμα – βήμα η εκτύπωση

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους άρα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του TAXIS και στη συνέχεια στην ένδειξη που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας. Αφού αναγράψουν τον ΑΦΜ τους και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος τους θα μπορούν να βρουν το ειδικό έντυπο των τελών και να το εκτυπώσουν.

Εκτυπώστε το ειδικό έντυπο των τελών κυκλοφορίας ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Πληκτρολογήστε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Οχήματα».

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές:

  • Αν κάνετε κλικ «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet» εμφανίζεται:



Πληκτρολογήστε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

  • Στην δεύτερη επιλογή αν κάνετε κλικ «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet» εμφανίζεται:

Στη συνέχεια κάντε κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αμέσως θα μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψετε τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας και να κάνετε κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει να δώσετε την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Εν συνεχεία οφείλετε να καταβάλετε το ποσό που αναγράφεται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ενώ μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω e-banking. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024