Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκαμψη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Ανάκαμψη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Ανάκαμψη παρουσιάζουν το πρωί της Πέμπτης οι μετοχικές αγορές στην Ευρώπη. Τι αναφέρει στην ανάλυσή της για τις αγορές η Alpha Bank.

Ανάκαμψη παρουσιάζουν σήμερα το πρωί οι μετοχικές αγορές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Alpha Bank, οι νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP διαμορφώθηκαν στις 190.000 από το 235.000 τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας πλησίον του μέσου όρου δώδεκα μηνών (208.000), με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πλέον στα συνολικά στοιχεία απασχόλησης που θα ανακοινωθούν την αυριανή ημέρα.

Ένταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ΟΗΕ έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας μετά από αίτημα οκτώ χωρών.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία παρουσίασε τον Οκτώβριο μηνιαία υποχώρηση (-1,4%) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας σε ετήσια βάση τη μικρότερη άνοδο (2,7%) από το Μάρτιο.

Μέλος της EKT (Mersch) ανέφερε ότι υφίσταται κίνδυνος να διατηρηθεί η ιδιαιτέρως επεκτατική νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνο που χρειάζεται. Τόνισε επίσης, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης διατηρείται ισχυρή και ότι ενισχύεται σημαντικά η απασχόληση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας αναμένεται να παρουσιάσει στην Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα νέο σχέδιο εξόδου που θα επιτρέπει ειδικό καθεστώς εναρμόνισης της Β. Ιρλανδίας με την Ε.Ε.. Στην Ευρωζώνη δημοσιεύεται η τελική μέτρηση του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου.

Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας και η καταναλωτική πίστη Οκτωβρίου.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024