Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΤΑΙΠΕΔ: «Όχι» στις απαλλαγές από διόδια της Εγνατίας

ΤΑΙΠΕΔ: «Όχι» στις απαλλαγές από διόδια της Εγνατίας

Νέα ένταση προέκυψε ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ με την ΚΥΑ Σπίρτζη - Τσακαλώτου που προβλέπει απαλλαγές για αναπήρους, ανέργους και κατοίκους.

Νέα ένταση προέκυψε ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ με την ΚΥΑ Σπίρτζη – Τσακαλώτου που προβλέπει απαλλαγές για αναπήρους, ανέργους και κατοίκους.

Αιφνιδιασμένος από την ΚΥΑ των υπουργών δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, καθώς απαλλάσσει συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών από την υποχρέωση να καταβάλλουν διόδια όταν περνάνε από επτά σταθμούς διοδίων της Εγνατίας, εκ των οποίων οι τρεις είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ τέσσερις μπαίνουν σε λειτουργία στις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το voria.gr, η αντίδραση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ήταν κάθετη και αναμένεται να αποτελέσει καινούργια αιτία όξυνσης των πνευμάτων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕ.

Η αντίδραση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ προκλήθηκε από εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 5 της παραπάνω ΚΥΑ, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τα ΙΧ οχήματα που ανήκουν σε αναπήρους, ανέργους, αλλά και τα επιβατικά ή και επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε κατοίκους ή επιχειρήσεις όμορης του δικτύου περιοχής.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ αφορά τις χρεώσεις στους μετωπικούς σταθμούς της Παμβώτιδας, των Ευζώνων, της Μέστης και της Ιεροπηγής που από τις 14 Δεκεμβρίου τίθενται σε λειτουργία αλλά και τρεις ακόμη σταθμούς, στους οποίους, επίσης, αλλάζουν οι χρεώσεις επειδή μειώνονται οι αποστάσεις, και συγκεκριμένα των μετωπικών σταθμών σε Τύρια, Μαλακάσι και Ίασμο.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024