Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προστάδιο διαμεσολάβησης για τη ρύθμιση οφειλών ζητά ο ΟΠΕΜΕΔ

Προστάδιο διαμεσολάβησης για τη ρύθμιση οφειλών ζητά ο ΟΠΕΜΕΔ

Επιστολή στην κυβέρνηση για την εισαγωγή υποχρεωτικού προσταδίου διαμεσολάβησης στην εξωδικαστική διαδικασία ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και φυσικών προσώπων, απέστειλε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.

Επιστολή στην κυβέρνηση για την εισαγωγή υποχρεωτικού προσταδίου διαμεσολάβησης στην -εξωδικαστική διαδικασία- ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και φυσικών προσώπων, απέστειλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

Στην επιστολή τους, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, Εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και στον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, παρουσιάζεται η θέση του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. υπέρ της δημιουργίας -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- υποχρεωτικού εξωδικαστικού προσταδίου, πριν από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που θα επιτρέπει στον οφειλέτη και τους πιστωτές του, με τη βοήθεια ενός τρίτου, αμερόληπτου προσώπου, του διαμεσολαβητή, να διεξάγουν μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στοχεύοντας στην επίτευξη βιώσιμης και ρεαλιστικής συμφωνίας ρύθμισης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, η υιοθέτηση μίας τέτοιας λύσης, με την αναμόρφωση του ν. 3869/2010, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλά ωφέλιμα αποτελέσματα τόσο για την Οικονομία όσο και τη Δικαιοσύνη, με την ταχεία διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, την οριστική ρύθμιση οφειλών και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Ελευθερία Κόλλια

in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024