Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon με αφορμή την Black Friday

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon με αφορμή την Black Friday

Εργαζόμενοι της εταιρείας Amazon στην Ιταλία και τη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας τους, με την ευκαιρία της Black Friday, της ημέρας που τα καταστήματα κάνουν «υπερπροσφορές» με αποτέλεσμα να σημειώνεται ρεκόρ παραγγελιών σε όλον τον κόσμο.

Εργαζόμενοι της εταιρείας Amazon στην Ιταλία και τη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας τους, με την ευκαιρία της Black Friday, της ημέρας που τα καταστήματα κάνουν «υπερπροσφορές» με αποτέλεσμα να σημειώνεται ρεκόρ παραγγελιών σε όλον τον κόσμο.

«Είναι η καλύτερη ημέρα για να ακουστούμε και να ασκήσουμε πιέσεις στον εργοδότη μας που μας αγνοεί εδώ και χρόνια, ενώ τα προβλήματα των υπαλλήλων, κυρίως τα προβλήματα υγείας, επανέρχονται διαρκώς στη Γερμανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Φος, ο εκπρόσωπος του Verdi, του μεγαλύτερου γερμανικού συνδικάτου στον τομέα των υπηρεσιών.

Στη Γερμανία, η απεργία αφορά έξι εγκατάστασεις της Amazon (στο Μπαντ Χέρσφελντ, τη Λειψία, το Ράινμπεργκ, τη Βέρνε, το Κρόιζερ και το Κόμπλεντς) αλλά ο εκπρόσωπος του Verdi εξήγησε ότι «δυστυχώς δεν θα παραλύσει τελείως» η διαχείριση των παραγγελιών. Το συνδικάτο διεκδικεί τη σύναψη μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα επικεντρώνεται στην υγεία των εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι η Amazon παίζει με την υγεία των υπαλλήλων της καθώς τους πιέζει να κάνουν περισσότερα σε ελάχιστο χρόνο και πως οι αξιολογήσεις της απόδοσής τους και η παρακολούθηση είναι συνεχείς.

Στην Ιταλία, οι εργαζόμενοι του κέντρου διανομής της Amazon στο Καστέλ Σαν Τζοβάνι ξεκίνησαν από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε ότι στόχος της είναι να περιοριστούν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων στους πελάτες.

Σε 1,7 δισεκ. ευρώ θα κυμανθεί ο επιπλέον τζίρος της Black Friday και της Cyber Monday

Επιπλέον πωλήσεις αξίας 1.7 δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένουν οι έμποροι της Γερμανίας κατά το διάστημα μεταξύ της Black Friday και της «Κυβερνο-Δευτέρας» (Cyber Monday).

Η αμερικανική παράδοση των εκπτώσεων και των προσφορών των εμπορικών καταστημάτων την Παρασκευή και την Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών εξελίσσεται σε ιδιαίτερα δημοφιλή συνήθεια και για τους Γερμανούς, καθώς τα περισσότερα καταστήματα συμμετέχουν στην νέα τάση. Για το 2017, η Γερμανική Εμπορική Ένωση εκτιμά ότι οι επιπλέον αγορές των καταναλωτών θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, περίπου στο 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτές οι δύο ημέρες «είναι ήδη πολύ σημαντικές για το εμπόριο στην χώρα. Χρειάζονται τέτοιες περιστάσεις προκειμένου ο κόσμος να ψωνίζει περισσότερο», δήλωσε ο Μάρτιν Φάσναχτ, καθηγητής στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων WHU Otto Beisheim.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης της εταιρίας διαδικτυακών πωλήσεων Ebay και του Ινστιτούτου ECC, έχει διαπιστωθεί αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες των Γερμανών, με τον κύριο όγκο των αγορών μέσω διαδικτύου να έχει μετακινηθεί από το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου στο δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Επιφυλάξεις, ωστόσο, σχετικά με το αν πρόκειται για πραγματικές προσφορές εκφράζει η διαδικτυακή υπηρεσία Guenstiger.de, η οποία ασχολείται με σύγκριση τιμών, η οποία επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία για το 2016, μόνο μία στις δύο «προσφορές» είχε πραγματικά μειωμένη τιμή.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024