Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρμόδια Αρχή της ΕΕ: Εφιστά την προσοχή σχετικά με τα εικονικά νομίσματα

Αρμόδια Αρχή της ΕΕ: Εφιστά την προσοχή σχετικά με τα εικονικά νομίσματα

Την προσοχή των επενδυτών και των επιχειρήσεων σχετικά με την αρχική προσφορά εικονικών νομισμάτων εφιστά η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ).

Την προσοχή των επενδυτών και των επιχειρήσεων σχετικά με την αρχική προσφορά εικονικών νομισμάτων εφιστά η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ).

Η αρχική προσφορά εικονικού νομίσματος είναι μία καινοτόμος μέθοδος άντλησης κεφαλαίων από το επενδυτικό κοινό, κατά την οποία ένα πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, παρέχει εικονικό νόμισμα (πχ bitcoin) ως αντάλλαγμα για επίσημα αναγνωρισμένα νομίσματα (πχ ευρώ). Τα χαρακτηριστικά των εικονικών νομισμάτων ποικίλουν: κάποια παρέχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κάποια υπηρεσία ή αγοράς κάποιου προϊόντος, τα οποία αναπτύσσονται με χρήση των αντληθέντων από την αρχική προσφορά κεφαλαίων, άλλα παρέχουν δικαίωμα ψήφου ή μερίδιο σε μελλοντικά έσοδα, άλλα ανταλλάσσονται εκ νέου σε δευτερογενείς εικονικές αγορές με επίσημα αναγνωρισμένα νομίσματα.

Η ΕΑΚΑΑ προειδοποιεί το επενδυτικό κοινό για τον υψηλό κίνδυνο απώλειας του συνολικού επενδυμένου κεφαλαίου, καθώς μία αρχική προσφορά εικονικού νομίσματος συνιστά ιδιαίτερα επισφαλή επένδυση για λόγους όπως: ακραία διακύμανση της τιμής του εικονικού νομίσματος, περιορισμένη δυνατότητα ανταλλαγής του, κίνδυνος εξαπάτησης των επενδυτών, καθώς η αρχική προσφορά ενδέχεται να μην εμπίπτει σε υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η ΕΑΚΑΑ προειδοποιεί τα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, τα οποία εμπλέκονται σε αρχική προσφορά εικονικού νομίσματος ότι πρέπει να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή ως προς το εάν οι δραστηριότητές τους υπόκεινται σε υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024