Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έντονη κόντρα ΝΔ - ΥΠΟΙΚ για τον Προϋπολογισμό 2018

Έντονη κόντρα ΝΔ – ΥΠΟΙΚ για τον Προϋπολογισμό 2018

«Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" έχουν το θράσος να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι διαφορετικό θα έκανε» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση, σε σχόλιο «κύκλων» του υπουργείου Οικονομικών για τον προϋπολογισμό.

«Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έχουν το θράσος να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι διαφορετικό θα έκανε» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση, σε σχόλιο «κύκλων» του υπουργείου Οικονομικών για τον προϋπολογισμό.

Η ΝΔ στην ανακοίνωση της υπενθυμίζει στο ΥΠΟΙΚ, γιατί όπως αναφέρει «αρνούνται προφανώς να καταλάβουν όσα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες», τα εξής:

  • «Δεν θα είχαμε φορτώσει σε όλους τους Έλληνες το κόστος των 100 δισ. ευρώ της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη και δεν θα είχαμε επιβάλει 14,5 δισ. ευρώ μέτρα με το 3ο και το 4ο Μνημόνιο.
  • Δεν θα είχαμε συμφωνήσει στους εξοντωτικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.
  • Δεν θα επιβάλλαμε υπερφορολόγηση και εσωτερική στάση πληρωμών για να υπερβούμε κατά 8,5 δισ. ευρώ τη διετία 2016-2017 τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να δείχνουμε «τα καλά παιδιά» στην τρόικα και να μοιράζουμε ελεημοσύνη στους Έλληνες που επλήγησαν ακόμη περισσότερο από τις ανερμάτιστες επιλογές της κυβέρνησης.
  • Θα υλοποιούσαμε εμπροσθοβαρώς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην πατρίδα μας, τους οποίους όλοι προέβλεπαν μέχρι το τέλος του 2014.
  • Θα αλλάζαμε το μείγμα πολιτικής με μείωση φόρων και συμμάζεμα των δαπανών».

Την ίδια στιγμή η ΝΔ σημειώνει ότι θα μείωνε τις εξής δαπάνες:

  • «Τις λειτουργικές δαπάνες. Που αντί να μειωθούν 200 εκατ. ευρώ, όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 876 εκατ. ευρώ το 2017 από την κυβέρνηση.
  • Τις δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 300 εκατ. ευρώ, όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 521 εκατ. ευρώ το 2017 και συνεχίζουν να αυξάνονται μέχρι το 2021 κατά επιπλέον 1 δισ. ευρώ!
  • Τις δαπάνες προμηθειών. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 400 εκατ. ευρώ σε μία τετραετία με μία σοβαρή πολιτική για Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και εκχώρησης (outsourcing) λειτουργιών, συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021!
  • Τις μεταβιβάσεις σε λοιπούς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Που αντί να μειωθούν κατά 400 εκατ. ευρώ (π.χ. στους συγκοινωνιακούς φορείς), όπως εμείς υποστηρίζουμε με απλή τήρηση των προϋπολογισμών τους, αυτές συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021 επειδή η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα χρήματα των φορολογουμένων!».

Η ΝΔ προσθέτει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αντί να επιδεικνύει τόσο θράσος, να ρωτά τη Νέα Δημοκρατία τι θα έκανε ως κυβέρνηση, «ας ζητήσει έστω μία συγγνώμη για τα τόσα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Και σε υστερόγραφο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Η Νέα Δημοκρατία απαντά επισήμως στους κύκλους του υπουργείου των Οικονομικών, θεωρώντας ανήκουστο μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως ο προϋπολογισμός, να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τη «λογική» των διαρροών».

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024