Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μίχαλος: Σε μαρασμό η αγορά λόγω της υπερφορολόγησης

Μίχαλος: Σε μαρασμό η αγορά λόγω της υπερφορολόγησης

Υπεραισιόδοξο κρίνει τον προϋπολογιμό του 2018 η επιμελητηριακή κοινότητα αλλά εκτιμά ότι αν επιτευχθούν οι στόχοι τότε η χώρα θα μπορεί να ακολουθήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Πάντως με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2018 τα επιμελητήρια σημειώνουν ότι «η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ' αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό».

Υπεραισιόδοξο κρίνει τον προϋπολογιμό του 2018 η επιμελητηριακή κοινότητα αλλά εκτιμά ότι αν επιτευχθούν οι στόχοι τότε η χώρα θα μπορεί να ακολουθήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Πάντως με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2018 τα επιμελητήρια σημειώνουν ότι «η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2018 στη Βουλή τόνισε ότι «η πρόβλεψη του προϋπολογισμού του 2018 για ανάπτυξη 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% του ΑΕΠ είναι υπεραισιόδοξη, καθώς και αυτός ο προϋπολογισμός στηρίζεται στην υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που έχουν εξαντλήσει πλέον τη φοροδοτική τους ικανότητα. Εάν όμως ο στόχος τελικά επιτευχθεί, που όλοι ευχόμαστε, τότε πραγματικά θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα να βγει από τη στενωπό των μνημονίων και να ακολουθήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, βασισμένο στην προσέλκυση και δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων.
Δημιουργεί, επίσης, συγκρατημένη αισιοδοξία η πρόβλεψη ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και μάλιστα θα αποφέρει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ, όπως επίσης και η αναφορά στον προϋπολογισμό για νέα έξοδο στις αγορές».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο «είναι η πλέον κρίσιμη αλλά και κατάλληλη περίοδος -καθώς φαίνεται ότι οι δανειστές έχουν σταματήσει να δυναμιτίζουν τις προσπάθειες της χώρας- να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί και να προχωρήσει επιτέλους η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που άλλωστε αποτελεί εθνική προτεραιότητα».

«Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας δε θα πάψουμε να φωνάζουμε ότι η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι στην εξόντωση συνεπών φορολογουμένων πολιτών και επιχειρήσεων», καταλήγει ο κ. Μίχαλος.

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024