Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτογενές πλεόνασμα 3,8% στις βασικές προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,8% στις βασικές προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2018

Με στόχο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα πάνω και από εκείνο που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατίθεται στις 18:00 το τελικό σχέδιο στη Βουλή. Βάσει πληροφοριών, θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 3,8% αντί για 3,5% που είναι η συμφωνία με τους δανειστές. Αξιόλογη αύξηση προβλέπεται να σημειώσουν και τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ κλειδί για την επιτυχία της επίτευξης του πλεονάσματος αποτελεί η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,4%-2,5%.

Με στόχο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα πάνω και από εκείνο που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατίθεται στις 6:00 το απόγευμα το τελικό σχέδιο στη Βουλή, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 3,8% αντί για 3,5% που είναι η συμφωνία με τους δανειστές και 3,57% που ήταν η πρόβλεψη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί από τις «ουρές» φορολογικών και άλλων μέτρων που έχουν ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα και θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά με το νέο έτος για να επιβαρύνουν ανάλογα μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες κτλ.

Αξιόλογη αύξηση προβλέπεται να σημειώσουν και τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ, ενώ κλειδί για την επιτυχία της επίτευξης του στόχου του πλεονάσματος στο 3,8% αποτελεί η πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στα επίπεδα του 2,4%-2,5%, από 1,6% που αναμένεται να κυμανθεί εφέτος.

Συνολικά τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 50,5 δισ. ευρώ.

Ντίνος Σιωμόπουλος

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024